Világhírű előadók a Bartók Tavasz debreceni eseményein.

2022. április 17. és május 5. között világhírű társulatokkal, kivételes szólistákkal, új produkciókkal, rendhagyó bemutatókkal várja a közönséget a második Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, mely már nem csupán a fővárosban, hanem Debrecenben is tartogat meglepetéseket.

„A budapesti Müpával közös együttműködésnek hála az idei évben a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. csapata is bekapcsolódott a programsorozat megvalósításába, és a Kölcsey Központban több nívós esemény házigazdái lehetünk. Az összművészeti fesztivál országos helyszíneinek egyikeként, Debrecenbe is ellátogat a magasművészeti értékeket felvonultató nemzetközi művészeti eseménysorozat. Azért fontos ez számunkra, mert a Bartók Tavasz grandiózus programkínálatából válogatni egyedülálló alkalom a város és a régió kulturális életében, és büszkék vagyunk arra, hogy részei lehetünk az együttműködésnek” – nyilatkozta Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla születésének 140. évfordulóján, 2021 tavaszán indult Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek egyedülálló összművészeti eseménysorozat. A fesztivál bepillantást enged Bartók lenyűgöző életművébe, ugyanakkor nem kizárólag a világhírű zeneszerző kompozícióit sorakoztatja fel, sokkal inkább Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét kívánja megjeleníteni számtalan műfajban a kortárs komolyzenétől kezdve a világzenén, jazzen, táncművészeten és képzőművészeten át a könnyűzenéig, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjainak alkotásain keresztül.

A programsorozat Debrecenben négy helyszínen több mint 15 zenei és színházi produkcióval jelentkezik, így a Kölcsey Központ, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Nagyerdei Víztorony és több városi közterület ad otthont a komoly-, könnyű- és világzenei koncerteknek, színpadi előadásoknak.

A fellépők között megtalálhatóak a „komolyzene bohócai” Igudesman & Joo, a tízszeres Grammy-díjas trombitaművész Arturo Sandoval, a világhírű tenor, Ramón Vargas a Győri Filharmonikus Zenekarral kísérve, az épületek homlokzatát táncparkettként használó BANDALOOP; egyazon esten ad koncertet a négy fantasztikus fiatal énekeső Ohnody, Дeva, Saya Noé és Drimba Cristina; a közterületeket a Ritmo PIKNIK világzenei programjai töltik meg élettel és élménnyel.

További információk elérhetőek, és a Bartók Tavasz programjaira jegyek válthatóak a fesztivál honlapján.

Forrás: turizmus.com
Fotó: Bartók Tavasz

Booking.com