Hankook Ventus elsőszerelésű gumiabroncsok a VW Golf GTI, Golf R és Tiguan R modellekre.

  • A Hankook gumiabroncsgyártó további három Volkswagen modellt lát el ultramagas teljesítményű termékekkel
  • A Golf GTI, Golf R és Tiguan R sportmodellek Hankook ultramagas teljesítményű gumiabroncsokkal gurulnak le a gyártósorról
  • 19 colos Ventus S1 evo3 gumiabroncsok mindkét VW Golf modellre felszerelve
  • A VW Tiguan R modellt 20 colos Ventus S1 evo 2 SUV gumiabroncsokkal vagy opcionálisan 21 colos Ventus S1 evo 3 SUV gumiabroncsokkal szállítják

Neu-Isenburg, Németország, 2022. március 17.  A Hankook prémium gumiabroncsgyártó, amely már évek óta a Volkswagen eredetialkatrész-beszállítója, a wolfsburgi székhelyű autógyártó három további járművét szereli fel gumiabroncsaival. A Ventus S1 evo 3 ultramagas teljesítményű (UHP) gumiabroncsprofilok kerülnek a Golf GTI és a Golf R modellekre, valamint a Ventus S1 evo 2 SUV vagy evo 3 SUV a Tiguan R modellekre.

„A Volkswagen Golf GTI, Golf R és Tiguan R gumiabroncsok mindennapos használatra is ideálisak, így tovább bővítjük az eredeti alkatrészeink portfólióját. Ez ismét megmutatja a termékeink széles választékát, amelyek a legkülönfélébb igények kielégítésére készültek” – mondta el Klaus Krause, a Hankook Európai Fejlesztési Központjának vezetője. „Különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy a gumiabroncsok tökéletesen egyesítsék a sportosságot és a magas szintű mindennapos használathoz szükséges kényelmet.”

A Tiguan különösen sportos R változata kizárólag a 21 colos kerékmérettel rendelkező Ventus S1 evo 3 SUV-val lesz felszerelve. 20 colos kerékmérethez kapható az európai kereskedelmi média által már számos díjjal kitüntetett Ventus S1 evo 2 SUV. Mindkét SUV-profil a magas szintű dinamikus reakció, a kényelem és a nedves tapadás sikeres kombinációját ötvözi, különösen nehéz körülmények között.

A Ventus S1 evo 3 rendkívül nagy szilárdságú peremmaggal van felszerelve, amely a megerősített oldalfallal kombinálva magas menet- és iránystabilitást, valamint kormányzási pontosságot biztosít. Ezek a tulajdonságok támogatják a sportos és dinamikus kezelhetőséget, ami különösen előnyös a nagy teljesítményű Golf GTI és R modelleknél. Ezen túlmenően a különösen könnyű műselyemváz és a speciális aramidkompozit anyag használata az öv területén akár 60 százalékkal is csökkentheti a gördülési kerület nem kívánt növekedését – még nagyon nagy sebességnél is – a korábban általánosan használt anyagokhoz képest. Ez pozitív hatással van a menetstabilitásra és a kormányzás pontosságára is. A speciális futókeverék nagy teljesítményű természetes gyantákat használ, és biztosítja a szükséges tapadást, valamint a kiváló tapadási és fékhatást száraz és nedves útfelületen egyaránt.

Booking.com