Top 5 úti cél idén nyáron

A magyarországi nyaralók számára legnépszerűbb desztinációk a mediterrán országok – nagy a kereslet az all inclusive szolgáltatásokra

Budapest, 2023. március 13. – Az utazási kedv hazánkban továbbra is töretlen, beindultak a nyári foglalások, amelyek száma már januárban nagyon biztató volt. Visszatért hazánkban a korai foglalási kedv és sok nyaralni vágyó már bebiztosította foglalásával a nyári vakáció legjobb helyeit. Az átlagosan 7,6 napos nyaralást kereső magyar utazó 980 eurót költ. A szállodai kategóriákat tekintve a magyarországi TUI vendégek több mint 84 %-a négy- és ötcsillagos hotelben foglalja le szállását. A trend, a legnépszerűbb mediterrán úticélok esetében egyértelműen a minőségi, all inclusive szolgáltatások felé mutat.

A legnépszerűbb úti célok

A középtávú úti célok között Törökország, Spanyolország és Horvátország áll az első helyen, a hazai TUI nyaralók 67%-a e három ország valamelyikébe foglalta le nyaralását. A negyedik helyen Görögország áll népszerű nyaralószigeteivel: Kréta, Rodosz és Kos. Törökország 2023-ban tért vissza újra a lista élére, az itt nyaraló vendégek száma az előző évhez képest növekedett. Az úti célok tekintetében az első helyen Antalya áll Mallorca és Larnaca előtt. Idén továbbra is jelentős a távoli országok iránti kereslet. Első helyre egy új desztináció, Tanzánia került, amelyet Indonézia, a Maldív-szigetek és az Egyesült Arab Emírségek követ.

Az all-inclusive, mint megatrend

Az all-inclusive ajánlatok népszerűsége továbbra is töretlen: “Az emberek a költségekkel kapcsolatban a biztosra szeretnének menni, amely mostanában még fontosabb tényező számukra. Tudni szeretnék, hogy a nyaralás pontosan mennyibe fog kerülni, hiszen egy all inclusive szolgáltatás esetén minden járulékos költség benne van a szállodai árban” – mondta Gottfried Math, a TUI Austria ügyvezető igazgatója.

“Jelenleg a Magyarországról érkező nyári foglalások 70%-a all inclusive csomagot foglal magában” – tette hozzá Taskár Tamás, a TUI Magyarország értékesítési vezetője. Különösen Törökország vagy Egyiptom esetén magas erre a kereslet. “Örömmel jelentjük be, hogy nyáron a TUI akár heti tizennégy indulást kínál Budapestről Antalyába, valamint kettőt Izmirbe, és heti kettőt Hurghadába.”

A TUI magyar vendégei által 2023 nyarán a három legtöbbet foglalt szálloda a török Riviérán található: a négycsillagos TUI Magic Life Jacaranda Club, az ötcsillagos Rixos Premium Tekirova és a Delphin Be Grand Resort Lara – mindhárom all inclusive. A TUI kínálatában idén nyáron összesen több mint 6 000 all inclusive szállás szerepel. A legkiemelkedőbb újdonságok közé tartozik öt TUI Blue szálloda Bulgáriában, Cipruson, Mallorcán és Menorcán, valamint Egyiptomban a TUI Blue Crystal Bay Hurghadán, amely saját stranddal és lagúnával rendelkezik.

Top 5 úti cél idén nyáron

  1. Törökország

  2. Spanyolország

  3. Horvátország

  4. Görögország

  5. Olaszország

További információk és foglalások a TUI utazási irodáiban és a www.tui.hu oldalon.

A TUI-ról

A TUI, rugalmas és biztonságos utazást szolgáltatva világszerte több mint 180 úti célt kínál ügyfeleinek, a tengerparti nyaralásoktól a körutazásokon át a városlátogatásokig. Az utazástól és a szállodafoglalástól kezdve kirándulásokon át az autóbérlésig számos helyszíni szolgáltatást kínálva célja a gondtalan utazás szolgáltatása.

Booking.com