Július 1-jén az a&o Edinburgh City megnyitotta kapuit, és máris óriási az érdeklődés iránta. Ezzel a berlini székhelyű hostellánc megnyitotta első házát az Egyesült Királyságban és egyúttal a negyvenediket Európában.

A hotel Edinburgh központjában, a Blackfriars Streeten található, közel a híres Royal Mile-hoz. Az a&o Edinburgh City teljes felújításra került az a&o szabványoknak megfelelően. A kényelem és az értékteremtés volt a legfontosabb, hogy meg tudják mutatni az ide érkező turistáknak az a&o alapkoncepcióját. A világos és modern 131 szobával és 610 ággyal rendelkező szállás, kiváló lehetőségeket kínál mind a hátizsákos turistáknak, mind a családok számára.

Minden szoba saját fürdőszobával rendelkezik. Az ide érkezők választhatnak egy-, kétágyas, családi vagy több ágyas szobák közül, maximum hat fő számára.

Ingyenes, gyors és megbízható wifivel, letisztult dizájnnal, kiváló minőségű szobafelszerelésekkel és 0-24 órás recepcióval az a&o kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy megmutassa, mindenkinek lehetősége van az utazásra, vagyis, ahogyan a mottójuk szól: „Everyone can travel”. Az új edinburgh-i hotel udvarában található egy bár, ahol italok és frissítők várják a vendégeket, valamint egy 24 órás snackbár is üzemel a szálláshelyen.

Oliver Winter alapító, tulajdonos a megnyitón elmondta, hogy Edinburgh egy tökéletes desztináció az a&o Egyesült Királyságba történő belépéséhez: “Örülünk az új hostelnek, mivel megfizethető tartózkodási lehetőséget nyújt a turisták által közkedvelt helyeken is. A világjárvány által kialakult újabb kihívások ellenére biztosak vagyunk benne, hogy az utazás szeretete visszatér és ez óriási mérföldkő lesz a márkánk számára is.”

Hozzátette, hogy az a&o már 21 éve van a piacon és jelenleg 24 városban és kilenc európai országban rendelkeznek hotelekkel. A 40. ház megnyitása után sem állnak le ambiciózus bővítési terveikkel, az Egyesült Királyságban és Írországban több helyszínt feltérképeznek a közeljövőben.

Az első éghajlat-semleges költségvetési lánc 2025-ig

Az éghajlat-semleges költségvetési lánc a meglévő ingatlanok átalakításának és a cég fenntarthatósági stratégiának egyik fő pillére: a 40 ingatlan 85 százaléka fenntartja ezt az alapkoncepciót. 2025-re az a&o célja, hogy klímasemleges legyen és hogy a szén-dioxiod-kibocsátása kevesebb legyen, mint 6 kilogramm éjszakánként.

Kincskereső játék az a&o 40 helyszínén

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az újraindulás jegyében a berlini székhelyű hostellánc kincskereső játékkal várja vendégeit. Arany kulcsokat rejtettek el minden házukban egy-egy matrac alá, s aki megtalálja, év végéig ingyen szállhat meg az a&o mind a 40 szálláshelyén, 9 európai ország 24 városában.

Forrás: turizmus.com
Fotó: a&o 

Booking.com