Mégis megrendezik a 41. Rolex Middle Sea Race vitorlásversenyt Máltán

A versenyen 21 ország 79 hajója áll rajthoz. Magyarországot a Wild Joe-val Józsa Márton és csapata képviseli

2020. október 17-én Máltáról startol a 41. Rolex földközi-tengeri vitorlásversenye a Rolex Middle Sea Race. Ezen az ikonikus versenyen a világ legtapasztaltabb vitorlás versenyzői vesznek részt a világ legmodernebb hajóin. Chile-től Új-Zélandig a versenyzők a világ minden tájáról érkeznek így a Rolex Middle Sea Race nemzetközi vonzereje még népszerűbbé teszi a versenyt. Sokan ezt tartják a világ egyik legszebb versenypályájának. A pálya 606 tengeri mérföld hosszú, Máltán kezdődik és végződik.
Bár az útvonal egyszerűnek tűnhet, a változatos szél- és tengeri viszonyok mellett ez a tapasztalt legénység számára is taktikai kihívást jelent. A szervezők nagyon örülnek, hogy a mostani körülmények ellenére is ennyi és ilyen sokféle hajó és legénység áll rajthoz. Jelen pillanatban minden remény megvan arra, hogy a terv szerint elindulhasson a verseny. Ami az operatív elemeket illeti, a szervezők szorosan követik az Egészségügyi Világszervezet és a Máltai Egészségügyi Hatóságok, valamint a World Sailing, Nemzetközi Vitorlás Szövetség által kiadott irányelveket, amelyek általában és kifejezetten offshore versenyekre vonatkozóan számos bevált gyakorlati tanácsot adtak. Emellett több nemzeti szövetség legjobb gyakorlatát is átveszik annak biztosítása érdekében, hogy átfogó megközelítést alkalmazzanak.

Biztonsági intézkedések a Rolex Middle Sea Race látogatói számára:

A Covid-19 miatt új korlátozásokat és irányelveket kell követni a biztonsági intézkedésekben. Ennek megfelelően csak egy ponton keresztül lehet a területre belépni. Belépés előtt ellenőrzik a testhőmérsékletet, és a maszkok viselése az egész területen kötelező. A klub szükség esetén ingyenes eldobható maszkokat kínál a látogatók számára.

További információk: https://www.rolexmiddlesearace.com

 

https://www.facebook.com/nethirekcom/posts/1430018783874815

Booking.com