Hamarosan nyit a covid-biztos „Drive-Thru” karácsonyi fesztivál a máltai Ta ’Qali kézműves faluban

Ezernyi tündérfény, interaktív koncert és kézműves piac mind karácsonyra érkezik Máltára, ebben az évben is… de a 2020-as „divatot” követve idén az autók sem maradnak otthon!

Egy helyi komikus-páros, a Danusan duó áll a The Malta Christmas Drive-Thru első kiadása mögött. A négykerekes fesztivál új élmény lesz a kézműves faluban, Ta’Qali-ban, ahol minden adott egy jó öreg karácsonyi fesztiválhoz, ami számos élményét ígéri az egész család számára, megfelelő biztonsággal.

Az autós karácsonyi fesztivál gondolata onnan ered – még ezekben a bizonytalan időkben is – hogy él a vágy, hogy meg kell ünnepelni a karácsonyt, de ami végül a Máltai Karácsonyi Drive-Thru lett, az sokkal több. A szándék, hogy mihamarabb és amennyire lehet szórakoztatóan legyen vége 2020-as év nehézségeinek gyorsan az együttérzés minősített esetévé fejlődött.

A két komikusnak lehetősége volt nemrégiben ellátogatni a máltai kézműves faluba, és az egyik kiállító rámutatott, hogy eladásai az előző hónapokban 0 eurót tettek ki, ami számos más kézműves esetében is hasonló számokat mutatott. A járvány okozta helyzet számos mesterembert juttatott igen nehéz helyzetbe. Problémájukat könnyű volt átérezni. Ez volt az a pillanat, amely útjára indította az új kalandot és megszületett az ötlet, hogy a máltai karácsonyt elhozzák a kézműves faluba és ezzel újra életet leheljenek ebbe az alapvető és kifinomult iparágba.
A rendezvény megszervezésénél elsődleges szempont volt minden résztvevő – látogató, előadó és kézműves mester – biztonsága. Számos variációt megvizsgáltak a kordonozástól a kézfertőtlenítő állomások kialakításáig, de végül úgy döntöttek, hogy a legjobb megoldás az lesz, ha a látogatók keresztülvezetnek az élményeken saját autóikban ülve.
A szervezésbe egy egész csapat bekapcsolódott, és az eredmény az lett, amit az esemény hirdetése is ígér; egy kilométeres, autóval átélhető élmény, amelynek során az emberek a saját járműveik kényelméből és biztonságából élvezhetik az ünnepet.

A program december 11. és január 3. között lesz elérhető minden nap 17 órától késő estig. Belépőjegyet – 15 euróért – online, előre lehet megvenni. A jegy árából 5 eurót kupon formájában kapnak vissza a látogatók, amit a helyszínen „drive in” jellegű étel- és italfogyasztásra tudnak felhasználni. A fennmaradó 10 eurót pedig a „vásári” területen költhetik el, amennyiben ott minimum 25 euró értékben vásárolnak. Ez utóbbi kupont 2021. január 6-ig lehet felhasználni. A rendezők abban bíznak, hogy ez elég segítséget tud nyújtani a kézműves falu alkotóinak, hogy a jelenlegi kilátástalan helyzetben talpon maradhassanak. Mindamellet így lehetőség van egy igazi karácsonyi falut is megalkotni a sziget szívében, kézművesek, zenekari klubok, farsangszervező társaságok és még sok mindenki más segítségével.

Ez az utazás számos látnivalót kínál.
A Máltai Christmas Drive-Thru gyönyörű fényalagúttal, rock színpaddal, CAR-aoke Live Show-val, Mikulás faluval, bűvész rendőrökkel és még egy „hómosóval” is vár, és bár Máltán nem igazán fagyos a december itt még hó csatázni is lehet majd! A rendezők abban bíznak, hogy a biztonságos karácsonyi faluban töltött, mintegy 25 perces felhőtlen élmény sok nevetést, éneklést és örömet hoz a látogatók életébe.

További részletek: https://christmasinmalta.com

https://www.facebook.com/nethirekcom/posts/1472730242937002

Booking.com