A Hankook Ventus S1 evo 3 lett az Auto Express 2021-es nyári abroncstesztjének győztese.

A Hankook ultramagas teljesítményű abroncsát, a Ventus S1 evo 3-at választották a legjobbnak az Egyesült Királyság legolvasottabb autósmagazinja , az Auto Express 2021-es nyári abroncstesztjén. A Hankook nyári abroncsának nedves tapadását hibátlannak találták, ami kiemelkedően fontos a brit utakon.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. szeptember 24.
A prémium abroncsgyártó Hankook ultramagas teljesítményű abroncsa, a Ventus S1 evo 3 megszerezte első tesztsikerét az Egyesült Királyság legolvasottabb autósmagazinja, az Auto Express 2021-es nyári abroncstesztjén. Az Auto Express abroncstesztje 1998 óta nyújt komoly iránymutatást azon sofőrök számára, akik független forrásból szeretnének informálódni az abroncsok teljesítményéről, biztonságáról és üzemanyag-hatékonyságáról. A 2021. szeptemberi különszámban publikált tesztben a Hankook Ventus S1 evo 3 mellett 10 másik, a legnépszerűbb, 225/45 R17 méretű nyári abroncs vett részt.

Minden abroncsot több alapvető, teljesítményre vonatkozó kritérium – pl. nedves tapadás, száraz tapadás, zaj, üzemanyag-hatékonyság és ár – alapján értékeltek, illetve teszteltek egy észak-németországi tesztpályán. A százalékokban megadott eredmények hűen tükrözik az adott abroncs relatív teljesítményét, és lényegében ezen értékek összeadásából áll össze a végső pontszám. A Ventus S1 evo 3 a teszt nedves tapadásra vonatkozó kategóriáját is megnyerte – ez az a terület, ahol a sofőrök egyébként is a legtöbbet várják el az abroncsoktól. Az Auto Express a következőket írta a tesztről: „Figyelemre méltó, hogy a Ventus két méterrel a második helyezett előtt állt meg – utóbbi ebben a pillanatban még nagyjából 20 km/h-val haladt előre. A Hankook abroncsa azonban nemcsak az egyenesekben mutatott meggyőző eredményt: megbízhatóan teljesített a kanyarokban nedves útfelületen is, az első kerekek lendületes vezetést, míg a hátsók stabil tapadást biztosítottak. A jármű egyensúlya is remek volt, a pontos kormányozhatóságnak köszönhetően biztonságosan lehetett vele kanyarodni nagyobb sebességgel is. Mindezeken felül kiváló eredményt ért el a felúszást vizsgáló teszteken is.”

A tesztet szponzoráló brit online abroncsáruház, a Blackcircles.com így fogalmazott: „A Hankook nemcsak a vásárlóknál nagyon népszerű, hanem a tesztek is rendszeresen dicsérik az abroncs tapadását, kiváló kormányozhatóságát és teljesítményét.”

Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke, a következőket mondta: „Örömmel olvastuk az Auto Express legújabb, nyári abroncsokat összehasonlító tesztjének eredményeit. A Ventus S1 evo 3 már korábban is „Erősen ajánlott” értékelést kapott a Tyre Reviews 2021-es, ultramagas teljesítményű (UHP) abroncsokat összevető tesztjén, és ez az új elismerés is bizonyítja, hogy olyan abroncsokat gyártunk, amelyek a kiváló kormányozhatóság mellett erős gyorsulást, valamint kiemelkedő fékteljesítményt biztosítanak nedves körülmények között.”

A Ventus S1 evo 3 abroncsot számos vezető prémium autómárka választotta eredeti alkatrészként modelljeihez. A Hankook díjnyertes abroncsairól további információkat a www.hankooktire.com honlapon találhat.

Booking.com