ÚJ KOR A RENESZÁNSZ ÉS BAROKK ZENE SZÁMÁRA

A Vallettai Barokk Fesztivál 10. évfordulóját ünnepli

A Vallettai Barokk Fesztivál mindig is Európa egyik legrangosabb fesztiválja volt, amely a XVII. és XVIII. század eleji eklektikus zenei programjáról ismert. Jövőre a fesztivál tízéves fennállását ünnepli, immár a Festivals Malta égisze alatt, amely szervezet a fesztiválok sokszínű portfóliójáért felelős kulturális ügynökség, Hozzájuk tartozik, egyebek között a karnevál, a Malta Jazz Festival, a Malta International Arts Festival, a Notte Bianca és a Mużika Mużika rendezvények.

A jubileumi fesztivál 2022. január 14. és 29. között összesen 36 koncertet tartalmaz 18 különböző helyszínen Máltán. A Festivals Malta vezérigazgatója, Annabelle Stivala kihangsúlyozta, hogy a koncerteket alig több mint két hét alatt tartják meg, ami „nagyon intenzív, de ugyanakkor nagyon hálás program”.

Kenneth Zammit Tabona, a Vallettai Barokk Fesztivál művészeti igazgatója elmondta, hogy bár a barokk zene kezdetben nem volt annyira népszerű és központi jelentőségű a helyi közönség körében, a fesztivál fokozatosan felvirágzott, és ma már rengeteg hazai és külföldi mecénást vonz.

A program számos előadást tartalmaz, többek között Händel vízzenéjét, Vivaldi Négy évszakát orgonára, Prelúdiumokat és Moogokat az Art of Moogtól, valamint Händel Aci, Galatea és Polifemo című operáját.
A fesztiválon fellép a Valletta Baroque Ensemble és a Monteverdi is.
A Vallettai Barokk Fesztiválról további információk a vallettabaroquefestival.mt oldalon találhatók

Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary

Booking.com