A Hankook téli és négyévszakos tesztgyőztes gumiabroncsai

A Hankook gumiabroncsgyártó ismét bebizonyította termékei minőségét és teljesítményét, ezúttal a téli és a négyévszakos gumiabroncsokat lefedő független tesztek keretében. Például a vállalat ultramagas teljesítményű, téli mintázatú i*cept evo 3 gumiabroncsát az Auto Bild Sportscar, Európa egyik vezető, nagy teljesítményű sportautókra szakosodott autós magazinja, tucatnyi ismert gumiabroncs közül választotta ki tesztgyőztesként. A Hankook Kinergy 4S 2 X négyévszakos gumiabroncs is magabiztos tesztgyőztes lett az Autó Bild Allrad, Európa vezető, négykerék-meghajtású autókról szóló magazinja szerint.

 

Neu-Isenburg, Németország, 2021. november 02.
A Hankook-gumiabroncsok egész évben tökéletes választást jelentenek a fogyasztók számára. Ez derül ki a jól ismert magazinok által végzett független gumiabroncstesztek eredményeiből. Az Auto Bild Sportscars (amely Európa legnagyobb autós magazinja, az Auto Bild sportautókkal foglalkozó almagazinja) által végzett idei téli gumiabroncstesztek során a prémium gumiabroncsgyártó lett az első helyezett az ultramagas teljesítményű i*cept evo 3 téli gumiabroncsával. Az Auto Bild Allrad (az Auto Bild magazin négykerék-meghajtású autókról szóló almagazinja) szintén egy Hankook-terméket választott tesztgyőztesnek: a Kinergy 4S 2 X gumiabroncsot.

„Ezek a tesztgyőzelmek, valamint a további független teszteredmények azt bizonyítják, hogy prémium gyártóként képesek vagyunk széles körben olyan magas minőségű és teljesítményű termékeket biztosítani az ügyfeleink számára , amikre mindig számíthatnak, még kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett is” – nyilatkozta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

Négyévszakos SUV-gumiabroncsként a Kinergy 4S 2 X jelenti az igazi univerzális megoldást, amely ötvözi a nyári és téli gumiabroncsok tulajdonságait anélkül, hogy ez a hőmérséklettel összefüggő teljesítménycsökkenést eredményezne. Ugyanakkor magas fokú megbízhatóságot kínál nedves, száraz és havas körülmények között egyaránt. Az Auto Bild Allrad magazin szerkesztői a Hankook Kinergy 4S 2 X gumiabroncsot választották az idei év négyévszakos gumiabroncsteszt győztesének: „Tényleg létezik! Egy gumiabroncs, amely minden időjárási körülmény között garantálja a biztonságot. A szerkesztők arra a következtetésre jutottak, hogy a Hankook által létrehozott tesztgyőztes példamutató kompromisszum” .(10/2021).

A Hankook ultramagas teljesítményű futófelületét, a Winter i*cept evo 3 modellt kifejezetten a közepes méretű autókra, a sportautókra és a luxus szedánokra tervezték, és a közép- és nyugat-európai téli útviszonyokra szabták. Az irányadó kialakítás nemcsak a nedves és havas körülmények között biztosít kiváló és biztonságos tapadást, hanem többek között hatékonyan segít a vízenfutás kockázatának csökkentésében is. Az Auto Bild Sportscars magazin továbbá a következő megállapításokra jutott: „Kiváló teljesítmény havas és nedves utakon, megfelelő biztonság vízenfutás esetén, dinamikus kezelhetőség, valamint rövid féktávolság havas és nedves utakon.” (11/2021) Mindez biztosította a győzelmet a magazin idei téli gumiabroncstesztje során.

„Rövid féktávolság száraz úton, nagyon jó teljesítmény az összes nedves teszt során, beleértve a vízenfutás veszélyének tesztjét is.  A legjobb szubjektív kezelhetőség egy kör során nedves körülmények között, valamint nagyon jó tapadás az összes havas teszt során.” A Tyre Reviews (2021. szeptember 27.) magazin megerősítette ezt, és így a tesztjük során ugyancsak dobogós helyezést ért el a Hankook.

Winter i*cept evo 3 X SUV-változat szintén meggyőző volt az Auto Bild Allrad magazin számára: A szerkesztők a következőket emelték ki: „magas teljesítménypotenciál minden időjárási körülmény között, rövid féktávolság havas és nedves úton”, valamint „stabil kezelhetőség száraz és nedves feltételek mellett” és „jó teljesítmény méltányos áron”. (11/2021). A Winter i*cept RS 2 modell, a Hankook kis és kompakt méretű autókhoz készült mintázata, amely a forgalomba hozatala óta már számos díjat bezsebelt, szintén lenyűgözte az Auto Bild tesztelőit a havas és nedves körülmények között való jó teljesítményének köszönhetően. Külön kiemelték a gumiabroncs „nagyon jó vízenfutás elleni tulajdonságait” és a „rövid féktávolságát nedves úton ”. (40/2021).

 

Booking.com