Valletta idén az 5. legjobb „kis” város a Condé Nast turisztikai magazin olvasói szerint.

Málta fővárosa, Valletta 2020-ban ötödik helyezést ért el a népszerű angolszász turisztikai magazin, a Condé Nast Traveler olvasóinak szavazata alapján. A Condé Nast Traveler egy luxus és lifestyle utazási magazin, amelyet egy nemzetközi média társaság, a Condé Nast jelentet meg.

Az évente meghirdetett felmérés – melynek idei fordulója a harmincharmadik volt a sorban – teljes egészében a magazin olvasóitól kapott szavazatokon alapul, akik közül nagyon sokan szívesen utaznak.
Az eredményeket kísérő rövid leírásban Vallettát több szempontból is dicsérettel illették barokk építészeti szépségeiért és azért a tényért, mert 2018-ban Európa Kulturális Fővárosa lehetett. Kiemelésre kerültek a máltai fővárosban kínált szállás-, gasztronómiai és városnézési lehetőségek is. Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter hangsúlyozta
ennek az elismerésnek a jelentősége. Málta számára mindig megtiszteltetés, amikor elismerést kap egy ilyen rangos folyóirat olvasóitól. De az idei sajátos körülmények még különlegesebbé teszik, mivel ez azt bizonyítja, hogy minden kihívás ellenére Valletta és Málta továbbra is ott szerepel az utazóközönség gondolataiban és ez jót tesz a desztinációnak.
Johann Buttigieg, a Máltai Turisztikai Hivatal (Malta Tourism Authority) vezérigazgatója hozzátette, hogy az MTA folyamatos erőfeszítései, amelynek célja Málta népszerűségének fenntartása a sziget legfontosabb turisztikai küldőpiacain, meghozza gyümölcsét. Az, hogy Málta a világranglista kiemelkedő helyén szerepelt, a hivatal és az ország felé tükrözi a tényleges utazók, a jövő potenciális vendégeinek véleményét. Remélhetőleg sokuk nemsokára személyesen is megtapasztalhatja Málta valós szépségeit és vendégszeretetét.

https://www.cntraveler.com/galleries/2014-10-20/top-25-cities-in-the-world-readers-choice-awards-2014

https://www.facebook.com/nethirekcom/posts/1433633423513351

 

Booking.com