A Hankook abroncsgyártó vállalat magyarországi üzemében hamarosan egy új, több mint 32 millió euró értékű projektet valósít meg a szolgáltatások javítása érdekében. Az alapanyagok és a kész gumiabroncsok tárolására szolgáló raktárak építése idén ősszel megkezdődött, és várhatóan egy év múlva az üzmeltetés is elindul. A Hankook a rácalmási gyár építésének kezdete óta már mintegy 880 millió eurót fektetett be Magyarországon.

 

Rácalmás, 2021.11.15.
A Hankook prémium abroncsgyártó rácalmási gyárában belső raktárbázis épül a szolgáltatások javítása és a költségek optimalizálása céljából. A vállalat arra számít, hogy a beruházás tovább javítja az alapanyag-ellátást, növeli annak biztonságát és gazdaságosabbá teszi a folyamatot.

Jelenleg a kész gumiabroncsok 88%-át a gyár helyszíni raktárában tárolják, a fennmaradó részt, valamint a bejövő nyersanyagok jelentős hányadát pedig külső raktárakban helyezik el. Az egyik tervezett új egység mintegy 13 ezer m2 alapterülete nyersanyagok (vegyszerek, textil és acélhuzalok, korom és silica, tömbösített gumi alapanyagok) raktározására szolgál majd, míg a másik épület a maga 20 ezer m2 alapterületével 1,5 millió gumiabroncsra bővíti a rácalmás üzem késztermék-tároló kapacitását. A fejlesztések lehetővé teszik a Hankook számára, hogy jelenlegi tárolási igényeit házon belül oldja meg, kiszervezett szolgáltatások igénybevétele nélkül. Ez egyben jelentős fuvarozási terhet is levesz a cég válláról, ugyanakkor csökkenti a közúti szállítmányozási folyamatok negatív környezeti hatásait is.

„Ez a beruházás emeli a szolgáltatások színvonalát, miközben leegyszerűsíti a munkafolyamatokat. A gyártáshoz szükséges nyersanyagok helyben történő tárolásának megoldása nagy lépés lesz a rácalmási üzem számára, és megkönnyíti alkalmazottaink munkáját. Ráadásul a szállítások is praktikusabbá válnak a kész abroncsok tárolásának kiszervezése nélkül. Erősen hiszek ebben az új raktárprojektben, és tudom, hogy mint minden eddigi beruházás, ez is segíti versenyképességünket és növeli hatékonyságunkat. ”- mondta Kim Hyung Yun, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az építkezés az eredeti terveknek megfelelően idén ősszel indult, és az új raktárbázis 2022 őszén kezdi működését. 2006-os alapítása óta a gyár folyamatosan bővül Magyarországon. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően a rácalmási gyár kapacitása a kezdeti időszakhoz képest 3,5-szeresére nőtt, és mintegy 900 méretben és modellváltozatban készülnek gumiabroncsok személygépkocsik, SUV-k és kisteherautók számára. A  magyar gyár olyan népszerű autómárkáknak szállít magas minőségű termékeket, mint az Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda és VW.

Booking.com