Tunézia új belépési feltételei Minden külföldi turisztikai partner figyelmét felhívjuk arra, hogy 2021. június 1-től Tunéziában az alábbi belépési feltételek lesznek érvényben.

1. Az utasnak nem kell negatív PCR tesztet bemutatnia, amennyiben:

• Mindkét oltást már megkapta és ezt egy QR- kóddal ellátott igazolással alá tudja támasztani

• Illetve az illetékes hatóságok által kiállított orvosi igazolással bizonyítani tudja, hogy az utazás napja előtt minimum 6 héttel korábban átesett a koronavírus fertőzésen

2. Azon 12 év feletti utasoknak, akik az 1. pont feltételeinek nem felelnek meg, az indulás napjától számított 72 óránál nem régebbi (QR- kóddal ellátott vagy hatóság által kiállított) negatív PCR tesztet kell bemutatniuk a megérkezésnél.

3. Azok a nem rezidens, egyéni utasok, akik az 1. pont feltételeinek nem felelnek meg, egy kötelezettségvállalási nyilatkozatot mutatnak be a határátlépésnél arról, hogy a hoteljüket 7 napig nem fogják elhagyni.

4. Azon nem rezidens utasok, akik szervezett utazás keretében charter vagy rendszeres (block seat-es) járaton érkeznek Tunéziába:

• Tunéziába érve csoportosan utazzanak és mozogjanak a szálláshelyen belül és azon kívül is

• Valamint szigorúan tartsák be a tunéziai Covid-19 egészségügyi kézikönyv szabályait 5. Az országba érkező utasokat véletlenszerűen tesztelik a határátlépésnél és a pozitív eseteket egy erre kijelölt központban különítik el.

Továbbá a Tunéziai Turisztikai Minisztérium tájékoztatása szerint az elkövetkezendő napokban elkezdik mindazon idegenforgalmi szektorban dolgozó alkalmazottak oltását, akik közvetlen kapcsolatban állnak turistákkal, többek között az idegenvezetők, szállodák, éttermek, utazási irodák, múzeumok és régészeti parkok munkatársait.

Az oltási kampány Tunézia több régiójában folyik az Egészségügyi Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Turisztikai Szakmai Szövetség részvételével. A minisztérium döntése értelmében az idegenforgalmi ágazat kiemelt helyet foglal el a koronavírus-járvány megfékezését célzó nemzeti oltási programban.

Forrás:

Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal

1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12. 1 emelet 102-103.

Telefon:+36-1/247-6380

Fax: +36-1/247-6379

www.tunezia-info.hu

www.facebook.com/IranyTunezia

Booking.com