Január 19-étől, péntektől a komfortosabb és biztonságosabb utazás érdekében hétköznap estéken újabb buszokra és trolikra terjesztjük ki az első ajtós felszállási rendet. Ha első ajtós járatra szállsz fel, kérjük, időben készítsd elő digitális jegyedet vagy bérletedet, így kényelmesen érvényesítheted és mutathatod be a járművezetőnek. Nézd meg, hogy milyen funkciókat érdemes ehhez használnod!
Használd az egylépéses jegyérvényesítést: csak tartsd 1-3 cm-re a feloldott telefonodat a jármű ajtaján lévő NFC-matricán látható körhöz, így anélkül érvényesítheted a jegyedet, vagy olvashatod be a bérletedet, hogy megnyitnád a BudapestGO appot.
Válaszd a widget funkciót, és a telefonod kezdőképernyőjén megjelenítheted a jegyedet vagy bérletedet, így könnyen beolvashatod a kódot. Nézd meg videónkat arról, hogyan tudod telefonodon beállítani a widget funkciót.
Az NFC-matrica használata, illetve a kódbeolvasás után megjelenik egy animált ábra, amit az első ajtós járatokon kell felmutatnod a járművezetőnek. Az animált ábra mutatja a járművezetőnek, hogy érvényesített jegyed vagy bérleted van.
A digitális jegyek és bérletek használatáról ebben a videóban találsz további információt.
Ha felszálltál, kérjük, ne állj meg az első ajtónál, hanem foglalj helyet a jármű hátsó részén, ezzel is segítve az utastársaidat.
Március közepéig autóbusz- és trolibuszjárataink döntő többségén – a Rákóczi úton közlekedő buszok kivételével – fokozatosan bevezetjük a hétköznap 20 óra utáni első ajtós felszállást. Így esténként is biztonságosabban és kényelmesebben utazhatsz. További részleteket itt olvashatsz.
Használd az egylépéses jegyérvényesítést vagy a widget funkciót, és utazz még kényelmesebben a BudapestGO-val!
Booking.com