Helyszín: RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

Időpont: 2023. június 3. 10.00

A harmadik alkalommal megrendezett Szimulátor Bajnokság versenyzői az ország minden szegletéből érkeztek. A megjelent virtuális pilóták, szombat délelőtt 10.30 órakor kezdték meg a versenyt.  A harmadik szolnoki esport esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában óriás LED falon követhették nyomon a légiharcokat, melyeket Fidel Ákos, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár századosa közvetített, akinek köszönhetően több száz látogató élhette át az esport izgalmait.

A zsűrizést neves repülős szakemberek vállalták. Az esemény fővédnöke Dr. Koller József dandártábornok, MHP Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka. A zsűri elnökének pozícióját Kilián Nándor, vezérőrnagy vállalta, helyettese Zsámboki Tibor ny.á. ezredes, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár volt parancsnok helyettese, MiG-29-es vadászpilóta.

Dr. Siklósi Zoltán ny.á. alezredes, MiG-29-es vadászpilóta, hatósági berepülő pilóta, versenybizottsági tagként ügyelt a verseny szabályos lebonyolítására.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Bali Tamás ezredes, a MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, Kovács Krisztián alezredes, Somogyvári József MALÉV kapitány, aki TU és Boeing típusokat repült, Varga Ferenc ny.á. ezredes, Takács Géza alezredes, Ugrik Csaba dandártábornok, a MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár volt parancsnoka, Sánta Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár parancsnoka, Fakan Béla, virtuális MiG-29-es vadászpilóta, Jánvári Péter és Kis Gergő, akik a Nyíregyházi Egyetem kadétjai.

Az egész napos párharcok után az alábbi eredmények születtek és az értékes díjak mellett különleges egyedi kupákkal és különdíjakkal jutalmazták a legjobbakat.

A III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság helyezettjei:

  1. Lax Tamás, Budapest

Az első helyezéssel járó díj:

Mi-8 faroklégcsavar lapátvég

100 000 Ft értékű ajándékutalvány, amely a PCX.hu webáruházban felhasználható

  1. Tófalvy Péter, Budapest

A második helyezéssel járó díj:

RepTár kupa – SZRO hármas hullámsávú antenna, a Mi-8 helikopterben is használt

60 000 Ft értékű ajándékutalvány, amely a PCX.hu webáruházban felhasználható

  1. Szirmai Sándor, Budapest

A harmadik helyezéssel járó díj:

RepTár kupa – MiG-21 sugárhajtómű kompresszorlapát

30 000 Ft értékű ajándékutalvány, amely a PCX.hu webáruházban felhasználható

A Szimulátor Bajnokság minden résztvevője név szerinti emléklapban részesült.

Különdíjat ajánlottak fel:

Könyveket ajánlott fel Nagy Miklós („59.th Foxi”), aki a 2018. évi I. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság győztese volt, és a MH 59. Szentgyörgyi Dezső virtuális repülőbázis tagja. A könyv, Pozsgay Gyula: Az Öreg Tigris címmel jelent meg Európában, ahol Hollandiában, Franciaországban és Magyarországon is bestseller lett. Személy szerint nem tudott részt venni a versenyen, de szívből gratulált a versenyzőknek. A könyvet az I. és II. helyezett részére ajánlotta fel Foxi.

Dr. Koller József, dandártábornok, az MHP Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka egy emlékplakettet ajánlott fel, a legeredményesebb versenyző részére.

A BULLDOG AEROBATIC TEAM tulajdonosa és csapatfőnöke, Kovács Attila, egy műrepülést ajánlott fel a verseny első helyezettje részére. A különdíj egy Németh Zoltán által repült műrepülés, egy órás felkészítés után, ahol a résztvevővel megtanítanak egy figura végrehajtását. A repülés kb 30 percig fog tartani.

A csapatot 4 évvel ezelőtt alapították. Alapfokú és haladó műrepülés oktatás, bemutató repülés és extrém utas repültetés a tevékenységi körük. A repüléseket a Svéd Légierő egykori kiképző gépén egy SK-61BULLDOG típusú repülővel hajtják végre, ami a csapat tulajdona. Részt vettek több repülő napon, 3 éve állandó tagjai a Legendák a levegőben csapatnak és nyújtanak extrém élményt több száz bátor utasnak. Pilótáik között tudják Németh Zoltán nyá. MiG -29 pilótát is.

A hagyomány folytatódik, találkozzunk 2024-ben is!

Booking.com