Új jelentés készült a vállalat fenntartható újításokra és jövőbeli versenyképességére vonatkozó törekvéseiről, valamint az eddig elért sikerekről
A vállalat elkötelezett az ökológiai értéklánc és a fenntartható termékek iránt
A Science Based Targets Initiative (SBTi) jóváhagyta a nettó nulla kibocsátásra vonatkozó irányelveket

 

Neu-Isenburg, Németország, 2023. szeptember 4. – A Hankook prémium gumiabroncsgyártó közzétette a 2022/23-as időszakra vonatkozó ESG-jelentését (Environmental Social Governance = Környezet, Szociális, Irányítás). Ebben a vállalat beszámolt idei fenntarthatósági intézkedéseiről és stratégiáiról. Ennek bizonítéka, hogy a Science Based Targets Initiative (SBTi) elismerte a Hankook üvegházhatású gázok csökkentésére vonatkozó célkitűzéseit. Ezek alapján várhatóan 2050-re sikerülhet elérni a zéró kibocsátást az SBTi nettó nulla kibocsátási mércéje alapján.

A Hankook immár 14. alkalommal hozta nyilvánosságra ESG-jelentését. A beszámoló a cég által 2010-ben bevezetett az „Innováció a fenntartható jövőért” rendszeren alapszik, és a vállalat valamennyi fenntarthatósági tevékenységét lefedi. Emellett tartalmazza a vállalat közép- és hosszútávú elképzeléseit a környezet, a társadalmi problémák és a vállalati gazdálkodás területén. A fókusz egyenletesen oszlik meg a három kiemelt terület, az ökológiai értéklánc, a fenntartható termékek és a felelős szerepvállalás között.

A Hankook szisztematikusan növeli a fenntartható gazdálkodásra vonatkozó erőfeszítéseit, kezdve az ESG irányítási rendszerének megerősítésével. 2009-ben a vállalat létrehozta társadalmi felelősségvállalási szervezetét, egy évvel később az ESG Stratégiai és Irányítóbizottságot. 2018-ban a Hankook elindított egy kezdeményezést, amely a fenntartható természetes gumi politikájának megvalósítására és a környezetbarát körforgásos gazdasági rendszer előmozdítására összpontosít. 2021-ben a gumiabroncsgyártó, ESG-döntéshozó testületet állított fel az igazgatói tanácson belül. 2022-ben a Hankook bemutatta vállalatvezetési chartáját, amely a fenntartható irányítás alapjául szolgál, és amely kifejezi a cég elkötelezettségét az átlátható és etikus ESG-gyakorlatok mellett.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével a Hankook az ökológiai értéklánc megteremtésének éllovasává vált. A vállalat rendszerszintű stratégiát fejlesztett ki a klímaváltozás elleni harchoz, és a menedzsment tevékenységi körébe integrálta a klímaváltozási bizottságot. Emellett a Hankook számos energiatakarékossági intézkedést is folytat. A vállalat – egyebek mellett – nagy hatékonyságú berendezések bevezetésével, valamint egyre több megújuló energiaforrás felhasználásával optimalizálta energiafogyasztását. Ennek köszönhetően az üvegházhatású gázok intenzitása 2,74 százalékkal visszaesett.

A cél: az üvegházhatású gázok kibocsátának 46,2%-os csökkentése 2030-ig

2022. márciusában a Hankook csatlakozott a Science-Based Targets Initiative kezdeményezéshez, és bemutatta az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére vonatkozó céljait. Az SBTi globális kezdeményezés, amely segít a cégeknek olyan célok meghatározásában, amelyek összhangban állnak a legfrissebb klímakutatásokkal és a Párizsi Klímaegyezmény céljaival. A Hankook vállalta, hogy 2030-ra mintegy 46,7%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok közvetlen és közvetett teljes kibocsátását (1. és 2. Tartomány) a gyártás során a 2019-es szinthez képest. Emellett a cég 2030-ra 27,5 százalékkal csökkenteni szeretné az abszolút üvegházhatású gázkibocsátást az értékláncban (3. tartomány) 2019-hez képest. Ezen célkitűzéseket az SBTi is elismerte. A Hankook vállalta azt is, hogy 2050-re eléri a zéró kibocsátást az SBTi nettó nulla kibocsátási mércéje alapján. Világszerte körülbelül 5700 cég vállalt tudományos alapú klímacélokat az SBTi részeként.

Környezetbarát gumiabroncsok fejlesztése

A Hankook tovább dolgozik a környezetbarát gumiabroncsok fejlesztésén, amelyek funkcionális mesterséges kaucsukból készülnek. Ez felgyorsítja a fenntartható nyersanyagok arányának növelését, hozzájárulva az ESG-célok megvalósulásához. A karbonsemlegességi törekvések elismeréseként a Hankook több, globális ESG-értékelő ügynökségtől a legmagasabb pontszámot kapta.

A cég jelenleg egy intelligens gumiabroncs-technológián dolgozik, amely során érzékelőket helyeznek a futófelületre a kopás érzékeléséhez, valamint az i-Flex levegő nélküli gumiabroncson. A Hankook emellett – a fenntarthatóbb jövő létrehozása érdekében – aktívan részt vesz a tartós ellátási lánc kiépítésében, amely magában foglalja az emberi jogok védelmének biztosítását, az alkalmazottak jóllétének támogatását, valamint a társadalmi tevékenységekben való részvételt.

A Hankook emellett már sorozatban hetedik éve szerepel a Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World) listáján, amely a világ legelismertebb fenntarthatósági mutatója.

Az ESG-jelentéssel kapcsolatos további információk a Hankook weboldalán az ESG menüpont alatt érhetők el: https://www.hankooktire.com/global/en/esg/esg-report.html

Booking.com