Az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) rendszere 2024. január 1-jétől válik kötelezővé bizonyos vendéglátóipari egységek számára Magyarországon. A rendszer célja a vendéglátóhelyek adatszolgáltatásának centralizálása, ami segíti a turisztikai ágazat teljesítményének mérését és az adatvezérelt döntéshozatalt.

Az NTAK rendszer bevezetése jelentős változásokat hoz a vendéglátóhelyek üzemeltetésében. A rendszer használata elősegíti az átláthatóságot, a jogi megfelelést és a pénzügyi adatok pontos kezelését. A vendéglátóhelyeknek az NTAK-kompatibilis szoftvereket kell használniuk, amelyek automatikusan továbbítják a szükséges adatokat. Az integráció előnyei közé tartozik a hatékonyabb adatkezelés, a csalások megelőzése és az állami szervek jobb tájékozottsága. Az érintett szereplőknek időben kell felkészülniük a technológiai és szervezeti változásokra, hogy zökkenőmentesen alkalmazkodjanak az új követelményekhez.

Az NTAK-adatszolgáltatásra köteles vendéglátó üzletek típusai: 

•    étterem, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
•    büfé, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
•    cukrászda, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
•    kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
•    italüzlet, bár, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
•    zenés-táncos szórakozóhely, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
•    gyorsétterem, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
•    alkalmi vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás.

 

Az NTAK rendszer kiépítésében segítséget nyújtó szolgáltatások közé tartozik a stabil és megbízható szoftverek biztosítása, amelyek lehetővé teszik a gyors és hatékony adatszolgáltatást. Ezen szolgáltatások között szerepel az integrált kasszarendszerek telepítése, amelyek kompatibilisek a blokknyomtatókkal és a pénztárgépekkel, biztosítva ezzel az adatok zökkenőmentes átadását az NTAK felé. A cég különböző megoldásokat kínál, attól függően, hogy az ügyfél milyen szintű technológiai integrációt és szolgáltatást igényel.

Cégünk több mint három évtizede nyújt segítséget ügyfeleinek a kasszarendszerek kiépítésében, különös tekintettel a vendéglátóiparra. Szakértelmünkkel személyre szabott megoldásokat kínálunk, amelyek megkönnyítik az adatszolgáltatást. Rendszerünk egy POS terminált tartalmaz, amely intuitív vendéglátószoftvert futtat az NTAK adatszolgáltatás megkönnyítésére, és igény szerint bővíthető adóügyi blokknyomtatóval, pénztárgéppel és egyéb kiegészítőkkel. Az adatátvitelt modern, vezeték nélküli technológiával, mint a Bluetooth, biztosítjuk, elavult QR-kódolvasó helyett.

 

Forrás:

Szponzorált Tartalom

Booking.com