Igaz történeten alapuló olasz NETFLIX filmet forgatnak Máltán

A napokban megjelent a L’Incredibile Storia dell’Isola Delle Rose című film első előzetese, Elio Germano, Fabrizio Bentivoglio és Tom Wlaschiha főszereplésével. A film a Netflixen lesz látható december 9-től. A produkciót részben Máltán forgatják.
A Netflix film egy mérnök valós történetén alapszik, aki 1968-ban egy szigetet épített 11 kilométerre Olaszország partjaitól, és függetlenné nyilvánította, ami közvetlen kihívást jelentett az olasz állam számára. Az ember által készített platformot hivatalosan ’Repubblica dell’Isola delle Rose’-nak nevezték.
A produkciót részben Máltán készítik, az összes vízi és tengeri felvételt a Malta Film Studios víztartályainál forgatják. A filmkészítés költségvetése 8 millió euró, melyből a máltai forgatás körülbelül 3 millió eurót tesz ki. A film készítői is hasznát vehették a Máltai Filmbizottság által nyújtott pénzbeli visszatérítésnek, ami hivatalos ösztönzőként számos filmet vonz Máltára évről évre. A máltai kormány által kínált ösztönzők, valamint a lenyűgöző földközi-tengeri háttér, mint látvány, kulcsfontosságú szerepet játszottak abban, hogy a filmet javarészt máltai helyszíneken forgatták.
Annak ellenére, hogy a film- és tévéipar jelen körülmények között a szokásosnál is több kihívással küzd, Málta arra törekszik, hogy idén és a jövőben is több produkciót vonzzon a szigetországba.

Előzetes:

 

Booking.com