A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos szintű programsorozatához. 2021. június 26-án 10 órától éjfélig várja látogatókat zseblámpás tárlatvezetésekkel, előadásokkal, repülőgép és helikopter beülési lehetőségével.

Ezen az éjszakán a RepTár mindenki számára tartogat izgalmakat, élményeket és felfedeznivalót. 16:00 órától díjmentes belépéssel várja a látogatókat a RepTár. Ekkor veszi kezdetét a „Derítsdfel a Baglyot!“ elnevezésű felfedezőjáték, mely során 10 Bagoly századjelvényt kell felkutatni,melyek elrejtőztek a RepTár különböző pontjain.

A családokat, kisgyermekeket, gyereksarok várja, ahol repülős kifestők, századjelvény és repülős csillámtetoválás készül.Beszállókártya megvásárlására lesz lehetőség, mellyel 5 megnyitott gép pilótafülkéjébe ülhetnek be a kártyatulajdonosok. A szakmai programok iránt érdeklődőket interaktív előadások várják különböző időpontokban.A különleges, interaktív előadásokat Kovács István nyugállományú ezredes, Lente Zoltán, az MH 86. Heliopter Bázis repülőműszaki tisztje és Magó Károly, az MH 86. Helikopter Báziszászlósa, roncskutató tartja. Elmaradhatatlan program, a zseblámpás tárlatvezetés, három különböző időpontban veszi kezdetét. A RepTár egyéb élményelemei, 4D mozi, szimulátor, 3D karika késő estig foglalhatóak, illetve az Ajándékbolt és a RepTár Bisztró éjfélig várja a látogatókat.

Az estét még hangulatosabbá teszi az Indóház fényfestése és néhány repülőgép különleges fényű megvilágítása. A rendezvény, az aktuális kormény rendelet értelmében védettségi igazolvány, illetve fényképes igazolvány felmutatásával látogatható. További információk a RepTár honlapján www.reptar.hu és a RepTár Facebook oldalánwww.facebook.com/ReptarSzolnok/
RepTár Szolnoki Repülőmúzeum Múzeumok Éjszakája részletes program 2021. június. 26. 16:00 órától a belépés díjmentes Programok: 16:00 – 24:00 „Derítsd fel a Baglyot!”

Kérd a menetlevelet a játékhoz a recepción! 16:00 – 24:00 Gyereksarok Tematikus kifestők, repülős csillámtetoválás 700 Ft/db 16:00 – 22:00 Bevetés a RepTárban 4 gép 5 helyszínen Beszállókártya: 1 000 Ft 19:00 Tárlatvezetés I.Kovács István ny.á. ezredes felhőszagú tárlatvezetése vadászpilóta szemmel Helyszín: Hangár földszint 20:00 Tárlatvezetés II. (zseblámpás) Tárlatvezetés Lente Zoltán századossal, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis repülőműszaki tisztjével Helyszín: Hangár földszint 21:00 Pilótasorsok Interaktív előadás a II. világháborús magyar pilótákról. Előadó: Magó Károly, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis zászlósa, roncskutató Helyszín: Hangár Galéria, Bejczy roncs22:00 A balatoni Il-2 története Kovács István ny.á. ezredes tárja a közönség elé a balatoni roncs kalandos történetét Helyszín: Hangár földszint, balatoni roncs 22:30 Tárlatvezetés III. (zseblámpás) Zseblámpás tárlatvezetés a RepTár múzeum pedagógusával 23:00 Fókuszban a Minyó Lente Zoltán százados, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis repülőműszaki tisztje bemutatja a Mi-8 helikopter szimulátorát és magát a típust. Helyszín: Hangár földszint

Jó szórakozást kíván a RepTár csapata!

Booking.com