MÉRFÖLDKŐHÖZ ÉRT AZ ÁTOLTOTTSÁG MÁLTÁN, ELÉRTÉK AZ 50%-OT!

Már minden ötödik máltai megkapta a Covid-19 elleni védőoltás 2 dózisát is.

Mivel Málta ma megnyitja a nem alapvető üzleteket és szolgáltatásokat, és két héten belül további könnyítések bevezetését tervezi, az ország a COVID-19 vakcina kezelésében is szabványokat állított fel, mióta nemzeti oltási programja elindult 2020. december 27-én.

A mai napig a felnőtt lakosság több mint 50% -át oltották be legalább egy adag vakcinával, míg minden ötödik megkapta a második adagot is, minekutána 2021. április 25-én, vasárnap elérte a 100.686 főt azok száma, akik már a második dózist is megkapták.

Sőt, a 40 év feletti és 50 év feletti emberek jelenleg zajló COVID-19 elleni védőoltás regisztrációjával, Málta most az első olyan ország, amely az oltást a népesség általános korosztályának biztosítja, követve a lépcsőzetes megközelítést, amely szerint különböző életkori csoportok kapták meg az oltást életkoruk szerint, mégpedig először a 85 év felettiek (93% oltott), majd a 80 év felettiek (beoltott 89%), azután a 70 év felettiek (beoltott 90%) és a 60 év felettiek (beoltott 85%).

„Mindez egybevág azzal az időzítéssel, amikor is Málta, 2021. június 1-jén, beindítja a turizmust és újra üdvözöli a külföldi turistákat, ami továbbra is cél, még Robert Abela máltai miniszterelnök nemrégiben tartott sajtótájékoztatóján tett észrevételeit követően is. A Máltai Turisztikai Hivatal különféle támogatási programokat indít turisztikai helyreállítási tervének részeként, aminek célja a turisták, a szállodák és az utazásszervezők ösztönzése annak biztosítása érdekében, hogy mindenki élvezhesse a biztonságos, egészséges és nagyon is szükséges nyári vakációt” – mondta Johann Buttigieg, a Máltai Turisztikai Hivatal vezérigazgatója.

Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary

Booking.com