MICE üzleti utak támogatási rendszere

A Máltai Turisztikai Hivatal elkötelezetten támogatja azokat az idegenforgalmi szolgáltatókat, akik M.I.C.E. rendezvényeket hoznak a Máltai-szigetekre. Az új támogatási rendszer célja a külföldi vállalati ügyfelek és szervezetek ösztönzése, hogy 2021-ben és 2022-ben M.I.C.E. eseményeik helyszínéül Máltát és/vagy Gozót válasszák.

Az MICE nagyon fontos eleme a máltai turisztikai iparnak. Ismeretes, hogy a MICE szegmens az átlagosnál magasabb bevételt eredményez utasonként és fontos turisztikai forgalmat jelent a főszezonon kívüli időszakban. A Máltai Idegenforgalmi Hivatal elkötelezett amellett, hogy továbbra is befektessen az ágazat ezen területébe a helyreállítás és a hosszú távú fenntarthatóság érdekében. A Malta MICE Business Scheme támogatás rendszer mintegy 4 millió eurós költségvetéssel, ezzel a céllal jött létre.
A pályázatokat közvetlenül a vállalati ügyfelek, a professzionális konferenciaszervezők (PCO-k), az engedéllyel rendelkező desztinációmenedzsment vállalkozások (DMC-k), a szállodák és az audiovizuális szolgáltató társaságok nyújthatják be kifejezetten az M.I.C.E. turisztikai utazásokra (azaz találkozók, incentív utak, konferenciák és kiállítások esetében).

Támogatás

Hozzájárulásban részesülnek minden olyan nemzetközi küldött / regisztrált résztvevő után, aki ténylegesen azzal a céllal utazik, hogy részt vegyen egy konferencián, incentív túrán, kongresszuson vagy kiállításon, amely Máltán és/vagy Gozón kerül megrendezésre 2021/2022-ben.

  • Azok a M.I.C.E. események, amelyek során legalább 800 eurót költenek el küldöttenként a Máltai-szigeteken,  külföldi résztvevőnként 150 eurós hozzájárulásra jogosultak.
  • Azok a M.I.C.E. események, amelyek során legalább 600 eurót költenek el küldöttenként a Máltai-szigeteken, a külföldről érkező résztvevőnként 75 eurós hozzájárulásra jogosultak.
JelentkezésA program keretében nyújtott támogatások jóváhagyásáról kizárólag a Máltai Turisztikai Hivatal dönthet.
A pályázatokat online lehet benyújtani a www.bit.ly/micescheme oldalon keresztül.

Felhasználási feltételek

Bármely esemény csak egyszer támogatható.
A pályázatok beérkezési sorrendben kerülnek feldolgozásra.
A támogatás utólagos, fizetésre csak az esemény után kerül sor.
A csoport létszáma nem lehet kisebb, mint 10 fő, minimum 2 éjszakás tartózkodással Máltán vagy Gozón.
A M.I.C.E. esemény programjának a lehető legjobb módon kell bemutatnia az úti célt. Minden esetben biztosítani kell a szolgáltatás és a termék minőségét.
M.I.C.E. esemény támogatásának elszámolásához az alábbi – a küldöttekkel kapcsolatban valóban felmerült – kiadásokra vonatkozó igazolásokat lehet benyújtani: a szállodai szállással, a földi szállítással, az étkezéssel, kirándulásokkal, csapatépítő tevékenységekkel, a rendezvények gyártásával és a logisztikával kapcsolatos költségeket. A Máltai-szigetekre és onnan induló nemzetközi járatok vagy egyéb utazási eszközök költségeire nem vonatkozik a támogatás, így azokat nem lehet belevenni az elszámolásába.

 

Időszak

Pályázni 2021 júniusától érkező, új MICE foglalásokkal lehet a rendelkezésre álló költségvetési keret erejéig.

További részletek: https://www.mta.com.mt/en/news-details/295

Conventions Malta | Malta Tourism Authority

Booking.com