Az újraindulás jegyében a berlini székhelyű a&o hostellánc kincskereső játékkal várja vendégeit. Arany kulcsokat rejtettek el minden házukban egy-egy matrac alá, s aki megtalálja, év végégig ingyen szállhat meg az a&o mind a 40 szálláshelyén, 9 európai ország 24 városában.

A kincskereső játék koncepciója egyszerű: június közepétől mind a 40 a&o hostelben egy arany kulcs van elrejtve az egyik matrac alatt. Aki valamelyiket megtalálja, év végéig tetszőleges alkalommal ingyen alhat bármelyik a&o hostelben. Ráadásul mindegy, hogy egyágyas, kétágyas szobában, vagy családdal, barátokkal szállt meg a szerencsés nyertes, az is osztozhat a nyereményben, aki egy szobában alszik vele.

Edinburgh-ban nyílik a 40. a&o hotel

Az a&o mottója, hogy “mindenki utazhat”. A láncnak vegyes célcsoportja van: hátizsákos turistáktól kezdve üzleti utazókon át, kisebb nagyobb csoportok (diák és felnőtt egyaránt), illetve sportszövetségek is őket választják, főként központi elhelyezkedésük és remek ár-érték arányuk miatt.

2020-ban, a koronavírus megjelenésének évében is 2,5 millió vendégéjszakát könyvelhettek el 28 ezer ágyukban, 64 millió eurós árbevétel mellett. Ez 2019-ben több mint 165 millió euró volt.

Az a&o láncot 2000-ben alapította Oliver Winter. Azóta 39 egységet nyitottak meg Európa 9 országában és 24 városában, júliusban pedig a 40. hotelt is felavatják Edinburghban, ez lesz az a&o első háza Nagy-Britanniában.

A magyar a&o hostel Budapest szívében, az egykori Magyar Kártyagyár Részvénytársulat szecessziós épületében található. Több hónapos felújítás után, 2020 októberében készült el és nyílt meg a hibridhotel. Ebben a cikkben beszámoltunk róla, hogy a koronavírus-járvány alatt hosszútávú vendégeket is fogadtak, köztük Saule Rakhmanovát, aki több héten át egyedül élt a hostelben és eközben összebarátkozott a személyzettel is.

Tavaly Budapest mellett Varsóban és Koppenhágában is nyitottak hotelt, de számos egyéb, népszerű desztináción találkozhatunk az a&o-val, többek között Amszterdamban, Berlinben, Hamburgban, Kölnben, Münchenben, Prágában, Salzburgban, Velencében, Weimarban vagy Bécsben.

Forrás: turizmus.com
Fotó: a&o Budapest

Booking.com