2021. július 1-jétől a máltai beutazáshoz az EU digitális Covid-igazolványt is elfogadják PCR teszt helyett, amennyiben az utas legalább 14 napja teljesen beoltott – azaz minden szükséges dózist megkapott – olyan vakcinával, amelyet a máltai közegészségügyi felügyelő elismert és jóváhagyott. A jóváhagyott vakcinák között szerepel a Pfizer-BioNtech, a Moderna, az Oxford-AstraZeneca és a Johnson & Johnson.  Bármely más borostyán-listás ország állampolgárainak és azoknak, akik nem felelnek meg a felsorolt feltételeknek, azoknak negatív PCR-teszt eredményt kell bemutatniuk, amely nem több mint 72 órával Máltára érkezés előtt készült. A dokumentumokat repülőre- illetve hajóraszállás előtt be kell mutatni.

Az 5-11 éves gyermekek akkor utazhatnak, ha oltott szüleik / törvényes gyámjuk kíséretében utaznak, és be kell mutatniuk egy az érkezés előtt 72 órán belül készült negatív PCR teszt eredményt. Az 5 év alatti gyermekeknek nincs szükségük tesztre. A 12-18 éves gyermekek vagy negatív PCR teszt eredménnyel, vagy minimum 14 napos teljes beoltottság esetén EU digitális Covid-igazolvánnyal is beutazhatnak (csak EMA által elfogadott oltással) Máltára.

Továbbá az alábbi két nyomtatványt (Passenger Locator Form, Public Health Travel Declaration Form) mindenkinek ki kell tölteni és érkezéskor leadni: https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/07/Combined-plf-hdf-1.7.21.pdf

További könnyítések júliustól:
Június 28-tól

  • Éttermek, bárok, klubok és snack bárok már hajnali 2h óráig nyitva maradhatnak
  • Transzfer szolgáltatók, már 65%-ra tölthetik járműveiket
  • Megnyithatnak a vízi parkok
  • Újra indulhatnak a fitnesztermek
Július 1-től
  • Oltási igazolással rendelkezők, akik legalább 14 napja már megkapták az összes szükséges dózist, közterületen maszk nélkül tartózkodhatnak, de együtt, egy helyen maximum 2 teljesen beoltott fő tartózkodhat maszk nélkül, ha többen vannak, akkor maszkot kell viselni.
  • 12 év alatti gyermekeknek nem kell maszkot hordani közterületen, ha egy teljesen beoltott személy társaságában vannak.
Minden érvényes szabály és változás elérhető itt: https://www.visitmalta.com/en/info/new-covid-19-updates/

Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary

Booking.com