Ilyen még nem volt: ikonikus görög testvérpár került egy luxushajó élére

Az iparágban elsőként a Celebrity Cruises elnök-vezérigazgatója, Lisa Lutoff-Perlo bejelentette, hogy Dimitrios és Tasos Kafetzis görög testvérpárt nevezték ki a Celebrity Ascent SM társkapitányainak. Ez lesz a cég negyedik hajója az iparágat átalakító Edge sorozatban, amely idén, 2023 telén debütál. A tehetséges testvérpár új korszakot nyit meg a tengerjáró-vállalat történetében, és átveszik a sok mindenben úttörőnek számító hajó irányítását.

A Celebrity Cruises, többszörösen díjnyertes tengerjáró társaság 2023 decemberében útnak indítja legújabb hajóját, a Celebrity Ascent-et, amelyet az ikonikus görög testvérpár kezébe adnak. A kapitányok mögött több évtizedes múlt áll a cégnél, de ez a kinevezés jelenti a karrierjük eddigi csúcspontját.

„Dimitrios kapitány és Tasos kapitány a mi testvéreink, egy igazi tengeri álomcsapat. Ők olyan sokat adtak a Celebrity hajótársaságnak az évek során, hogy már olyanok vagyunk, mint egy második család. Boldogsággal tölt el, ahogy látom, hogy valójában mennyit is jelent számukra az, hogy közösen érték el karrierjük csúcsát” – nyilatkozta Lisa Luttof-Perlo a Celebrity Cruises elnök- vezérigazgatója.

A görög testvérpár története

Dimitrios kapitány több mint három évtizedes tengerészeti karrierjét a Celebrity Cruisesnak szentelte, hiszen 1990-ben a cég legelső hajóján, a Horizonon kezdett gyakornok tisztként. Ma már az iparág csúcsán a legújabb Celebrity hajónak a kapitányává nevezték ki. A Celebrity flotta minden hajóosztályának fedélzetén hajózott már, és tagja volt a Celebrity Millennium, a Celebrity Infinity, a Celebrity Silhouette és a Celebrity Apex induló csapatának is.

Testvére sikereit látva, Tasos is a bátyja nyomdokaiba lépett, elvégezte a Kereskedelmi Tengerészeti Főiskolát. 1998-ban csatlakozott a Celebrity Cruises-hoz, és a márkánál eltöltött több mint 20 éves pályafutása során részt vett a Celebrity Summit, Celebrity Solstice, Celebrity Equinox és Celebrity Reflection elindításában. Legutóbb a Celebrity Edge, kapitánya volt.

„Hihetetlen, hogy a bátyámmal a Celebrity Cruises család tagjaként megkaptuk ezt a kitüntetést, megtiszteltető, és egyben megható is számunkra” – mondta Tasos Kafetzis kapitány. „A bátyámmal osztozunk az óceán iránti szeretetben. Alig várom, hogy ezt a hihetetlen hajót együtt irányíthassuk, fantasztikus élményeket adva ezzel a vendégeinknek a fedélzeten.”

„A mai nap igen jelentőségteljes az életemben” – kezdte Dimitrios Kafetzis kapitány. „Büszke vagyok arra, hogy több mint 30 éves pályafutásom során kizárólag a Celebrity Cruises-szal dolgozva, immáron kapitányként is részt vehetek a történetükben. A társaság legújabb hajója 2023-ban indul útjára, és megtiszteltetés számomra, hogy a testvéremmel együtt vállalhattuk a kapitányi szerepet. Nagyon büszke vagyok a családomra és a bátyámra. Mindenkit szeretettel várunk a Celebrity Ascenten!”

 

Fotók (forrás: Celebrity Cruises)

Booking.com