Hivatalosan felavatták az új tesztközpontot az Idiadán.

A gumiabroncsgyártó Hankook már hosszú évek óta invesztál a kutatás és fejlesztés, valamint a tesztelési kapacitások bővítésének területén. A finnországi Ivalóban a téli abroncsok tesztelésére létesített Technotrac tesztközpont és a 2021 végén megnyitott Hankook Nürburgring Workshop mellett immár hivatalosan is felavatták az Applus+ spanyolországi telephelyén, az Idiadán újonnan épült Hankook-tesztközpontot is. Az új műhely ma már egy fedél alatt biztosít otthont az összes olyan szakterületnek, amelyeket mindeddig egymástól elkülönítve kellett elhelyezni a telephelyen az elmúlt években egyre szigorúbbá váló tesztelési és fejlesztési követelmények miatt.

Neu-Isenburg, Németország, 2022. február 17.
Miután tavaly nyáron üzembe helyezték a Hankook prémium gumiabroncsgyártó cég új tesztközpontját, a közelmúltban a hivatalos kulcsátadás is lezajlott Klaus Krause, az Európai Kutatási és Fejlesztési Központ vezetőjének jelenlétében. A prémium minőségű gumiabroncsokat gyártó Hankook immár 16 éve sikeres partneri együttműködést ápol az üzemeltetővel, az Applus+ céggel. A vállalat új műhelye az Applus+ cég telephelyén található, amely megközelítőleg 60 kilométerre fekszik Barcelonától. A műhely rendkívül modern, automatizált és teljesen papírmentes tesztlogisztikával van felszerelve, mellyel minden tesztelési folyamat megoldható, az eredmények rögzítésétől a tárolás és a szállítások lebonyolításáig. A hannoveri Hankook Europe Technical Centerhez (ETC) tartozó mintegy 20 fős helyszíni csapat ezenfelül modern iroda-, társalgó- és szociális helyiségekkel is rendelkezik.

„Örülünk, hogy az új tesztközpont tavaly nyári üzembe helyezése után most már a hivatalos kulcsátadás is megtörtént, jóllehet a rendezvény eléggé szűk körű volt a világjárvány miatt. Új műhelyünk ultramodern berendezése lehetővé teszi, hogy az optimális feltételek és szolgáltatások biztosítása mellett még hatékonyabban végezzük el a fejlesztési munka elengedhetetlen részét képező gumiteszteket” – mondja Klaus Krause, a hannoveri Európai Kutatási és Fejlesztési Központ vezetője.

Végül, de nem utolsósorban, az európai teszt- és fejlesztési helyszíneken végrehajtott átfogó beruházásoknak köszönhetően a Hankook napjainkra már számos prémium autógyártó, például az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz, a Porsche és a VW keresett eredetialkatrész-gyártó partnere. Az ETC 1997-es megnyitása óta a vállalat folyamatosan bővíti kapacitásait ezen a területen. A rendkívül korszerű magyarországi gyártó- és beltéri tesztüzemekkel, a téli gumiabroncsok Finnországban létesített európai teszthelyszínével, az ETC-vel és a Németországban újonnan megnyílt nürburgringi műhellyel, valamint a spanyolországi tesztközponttal a Hankook a teljes körű gumiabroncs-fejlesztés és -gyártás megtestesítőjévé vált a régióban.

Képaláírás: (balról jobbra) Klaus Krause, az Európai Kutatási és Fejlesztési Központ igazgatója, és Aleix Alcaraz, a Hankook szubjektív tesztpilótája.

Booking.com