Az Azamara 35-70 napos hajós felfedezésre csábít

Ha még nincs tervünk jövő nyárra, akkor jobban tesszük, ha kicsit körbenézünk az tengerjárók kínálata körül, mert hihetetlen nagy a felhozatal és igen érdekes útvonalak közül választhatunk. A főszerep ezúttal az extra hosszú körutazásoké.

Tengerjáró tájékoztatása szerint 2024 és 2025 igazán izgalmas évnek ígérkezik a hajós utak tekintetében, hiszen új, meghosszabbított útvonalakról adtak hírt. Az eddig kisebb utakat szervező Azamara most nagy dobással rukkol elő: 11 Grand Voyage utat indítanak mind az öt kontinenst érintve. A körutazások 35-70 éjszakásak, tehát nem kiruccanásokat ígérnek, hanem szinte expedíciónak beillő luxus vakációkat.

Új úti célok és szolgáltatások

A Grand Voyages nemcsak az utazások hosszában tér el az eddigi Azamara-kínálattól. Ezek a tengerjáró körutak abban is újat nyújtanak, hogy a kikötőkben több időt kapnak az utasok kikapcsolódni, felfedezni a helyi érdekességeket, ezen kívül más prémium szolgáltatásokat is kínálnak. Az utasok kapnak egy 1200 dolláros keretet fakultatív programokra, amiből helyi kirándulásokat vagy más szolgáltatásokat is kérhetnek. Így az utazók nemcsak a tengerről láthatják az egzotikus vidékeket, hanem a fedélzetet elhagyva akár 1-2 napig is felfedezhetik a környező tájat, megismerhetik a helyi kultúrát vagy akár több településre is eljuthatnak. Aki például a japán szigetek között hajózik, megnézheti a rizsföldeket vagy egy tasmániai kikötésnél bejárhatja a közeli nemzeti parkokat. A vendégek a kirándulásokról visszatérve pedig élvezhetik a hajó minden kényelmét és kényeztető szolgáltatását.

„Az elmúlt években sok utasunk fizetett be egymás után két körutazásra. A hosszú utak iránti igényre reagálva hoztuk létre a Grand Voyages útjainkat, ezzel ösztönözzük az utazókat, hogy bátran válasszanak messzebbi úti célokat és ismerjék meg jobban a világunk gazdag kultúráit, mélyüljenek el a kulináris élvezetekben és tapasztalják meg a helyi hagyományokat. Hajóink az utasok otthona lesz pár hétre, amit az igazi otthonuktól távol töltenek, mindegy hogy Dél-Afrikából Portugáliába vagy Japánból Görögországba hajóznak.“ – számolt be Carol Cabezas, az Azamara elnöke a Tengerjárónak.

2024-ben és 2025-ben a következő Grand Voyages utakra foglalhatunk:

37 napos út Dél-Afrikából Portugáliába 2024. február 8-tól az Azamara Pursuittal
41 napos út Japánból Görögországba 2024. április 18-tól az Azamara Journey-n
35 napos Europe Grand Voyage (európai körutazás) 2024. május 18-tól az Azamara Questen
46 napos út Dániából Spanyolországba 2024. augusztus 11-től az Azamara Onwardon
59 napos út Norvégiából Olaszországba 2024. augusztus 12-től az Azamara Questen
62 napos út Velencéből Fokvárosba 2024. október 19-től az Azamara Questen
70 napos út Görögországból Ausztráliába 2024. október 26-tól az Azamara Pursuiton

62 napos út Új-Zélandból Japánba 2025. február 3-tól az Azamara Pursuiton
69 napos út Japánból Görögországba 2025. április 6-tól az Azamara Pursuiton
61 napos út Dél-Afrikából Olaszországba 2025. február 9-től az Azamara Questen
39 napos út Kanadából az Egyesült Királyságba 2025. augusztus 5-től az Azamara Questen

 

Fotók (forrás: www.rccl.hu)

Booking.com