SAJTÓANYAG – RepTár Szolnoki Repülőmúzeum2021. május 17.Az egészségügyi dolgozók részére díjmentes belépéssel és még sok másújdonsággal nyitott a RepTár2021. május 11-én ismét megnyitotta kapuit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Fél éveszárvatartást követően meglepetésekben és újdonságokban bővelkedve várja látogatóit aRepTár, az aktuális kormányrendeletben meghatározottak szerint.

Díjmentes belépés az egészségügyi dolgozók részére Díjmentes belépéssel honorálja az egészségügyi szektorban dolgozók áldozatos munkáját a RepTár. 2021. június 15-től 2021. december 31-ig tartó lehetőség kihasználásához a működési nyilvántartási igazolás felmutatására van szükség.

RepTár Go – Gurulj be Szolnokra a RepTárból A múzeum élménytára elektromos rollerbérlési lehetőséggel bővült. A RepTár Go egyolyan egyedülálló közlekedési módot kínál a RepTár látogatói számára, mellyelkönnyedén, gyorsan és felszabadultan ismerhetik meg Szolnokot.

Szolgáltatás nem csupán családoknak, baráti társaságoknak, kicsiknek és nagyoknak kínálkikapcsolódási lehetőséget. Céges rendezvények, csapatépítők, vagy akár tréningekkiegészítő elemeként is használatba vehető a 8 közlekedési eszköz.Spotter torony látogatási lehetőségA RepTár udvarán lévő spotter torony a nagy érdeklődésre való tekintettel látogathatóvávált.

A páratlan látványt nyújtó toronyból belátható a RepTár teljes területe és különlegesszögből csodálhatóak meg a kiállított repülőgépek és helikopterek. Baba-mama szobaA RepTár Családbarát Múzeum révén odafigyel a kisgyermekkel érkező családokra.Annak érdekében, hogy a szülők megfelelő körülmények között tudják kisbabájukatmegetetni és tisztába tenni, egy erre alkalmas, csendes és kulturált környezet kerültkialakításra.

Különleges dekorációval, kényelmes fotellel, pelenkázóasztallal ésszagmentes pelenkakukával lett komfortosabb a szoba.
Holografikus látványelem a HangárbanA múzeum egy olyan egyedülálló 3D készítési rendszerrel gyarapodott, amely időt, helyetés teret meghaladó technológia. Ez az új generációs megoldás olyan 3D-s holografikustartalmat hoz létre, amely páratlan digitális látványt nyújt úgy, mintha a levegőbenlebegne.Szakmai újdonságok: Ancsa a RepTárbanÚj repülőgéppel ismerkedhetnek meg a látogatók. Az An-2-es kétfedelű légijármű, 2020decemberében érkezett a régi repülőmúzeumból, s@elfoglalta végső helyét a RepTárudvarán.A Magyarországon Ancsának becézett, mai napig legnagyobb egymotoros repülőgép, aII. világháború után legnagyobb számban gyártott gép. Ancsával kiegészülve immár több, mint 50 darab repülőgép várja a látogatókat. Kutatószobával bővült a RepTárÚj kutatószobával várja a vizsgálódni vágyókat a RepTár.

Az Indóházban kialakított szobában a RepTár tulajdonában lévő, felajánlásokbólszármazó értékes hagyatékok és gyűjtemények (fotók, emlékiratok, dokumentumok,repüléstörténeti folyóiratok, könyvek, emléktárgyak), melyek kiállításra nem kerültek,megtekinthetőek egy külön erre a célra kialakított helységben. Ezzel a lehetőséggelbiztosítja a múzeum, a beérkezett tárgyak feltérképezését és tanulmányozását mindenlátogató számára. Új kiállítási elem a HangárbanA MiG-21 vadászrepülőgép egyes rendszereinek működését szemléltető tablók kerültekkiállításra a Hangárban.

A táblákon többek között megfigyelhető: a tüzelőanyagrendszer,a hidraulikarendszer és a levegőrendszer működése. A látványos és részletes oktatásianyagok segítségével tanulmányozni lehet az orrkúp és a repülőgép stabilizátormozgatását is. A kiállítás anyagát képező tablókat a ’60-as évektől kezdődően, a KiliánGyörgy Repülőműszaki Főiskolán használták a műszaki tiszt- és tiszthelyettesi állományképzésére.

Az oktatási segédanyagot az NKE Hadtudományi és HonvédtisztképzőKarának Repülő Sárkány-hajtómű Tanszéke ajánlotta fel a RepTárnak.

Booking.com