Az Auto Bild magazin a Hankookot választotta 2021 gyártójának a négyévszakos abroncskategóriában.

Európa vezető autósmagazinja, az Auto Bild a Hankookot választotta az év gyártójának négyévszakos abroncs kategóriában. A Hankook Kinergy 4S 2 négyévszakos termékcsaládja minden kritériumban dobogós helyen végzett Európa legolvasottabb autósmagazinjának tesztjein. A siker egyik legfőbb tényezője a minden időjárási körülmények között kiemelkedően magasfokú biztonság volt.

 

Neu-Isenburg, Németország, 2021. november 9.
Az Auto Bild négyévszakos abroncsokat vizsgáló tesztjein a prémium abroncsgyártó Hankookot választotta a 2021-es év gyártójának – ez az elismerés is a prémium négyévszakos abroncsok kiemelkedő teljesítményét bizonyítja. A szerkesztők döntése az Auto Bild és társmagazinjai által 2021-ben végzett teszteken alapszik. A Kinergy 4S 2 X a legjobb nagyméretű, SUV-kra tervezett négyévszakos abroncs lett az Auto Bild Allrad értékelése szerint, míg a Kinergy 4S 2 harmadik helyezést ért el a személyautók négyévszakos prémium abroncsainak tesztjén. Mindkét helyezés nagyban hozzájárult az összesített eredményhez.

„Több mint 20 éve kínálunk a vásárlóinknak nagy teljesítményű négyévszakos abroncsokat, így a vállalatunk igazán úttörő ebben a termékkategóriában. Ezért örülök, hogy elnyertük az Auto Bild magazin „Év gyártója” díját. A független tesztek eredményei is azt mutatják, hogy a Kinergy 4S termékcsalád tagjai valóban olyan négyévszakos abroncsok, amelyekre minden körülmények között lehet számítani” – nyilatkozta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

Kinergy 4S 2 négyévszakos SUV abroncsa valóban egész évben használható, hiszen egyesíti a nyári és téli abroncsok jellemzőit, miközben a hőmérséklet nem befolyásolja a teljesítményét. Ezzel együtt komoly megbízhatóságot biztosít nedves, száraz és havas útviszonyok között is. A német autósmagazin, az Auto Bild Allrad szerkesztői a Hankook Kinergy 4S 2 X-et választották meg az idei év legjobb négyévszakos abroncsának. Az értékelést az alábbiakkal zárták: „Valóban létezik az az abroncs, amely biztonságos vezetést kínál időjárási körülményektől függetlenül. A Hankook tesztgyőztes abroncsa a téli és nyári abroncsok jellemzőinek egyedülálló kombinációja.” (2021. 10. szám)

A Kinergy 4S 2 személyautókhoz tervezett változatának egyirányú abroncsmintázata egyedülálló megbízhatóságot biztosít nedves, száraz és havas útviszonyok között is. A futófelület V alakú, egymásba kapcsolódó blokkjai még hideg időjárás esetén is kiváló menetstabilitást biztosítanak. Ezt extra széles, két fázisú, fő vízelvezető árkok egészítik ki, amelyek lehetővé teszik a víz optimális oldalirányú elvezetését még nagy esőzés esetén is. A vízelvezető rendszer az aquaplaning elkerülésében is nagy szerepet játszik, télen pedig hatékonyan segít abban, hogy ne maradjon latyak a futófelületen. Ezeket a jellemzőket a futófelület nagy sűrűségű, szilikában gazdag polimer keveréke teszi még hatékonyabbá, míg a természetes olajok és gyanták magas aránya a nedves tapadásért felel.

Booking.com