2x Sinopharm után 1x Pfizer és szabad az út Máltára (14 nap múltával)

Szabad az út Máltára már azoknak is, akiket először a WHO által elfogadott vakcinákkal oltottak be (pl. Sinopharm), és azóta megkapták az ismétlő oltást (3. dózist), amely ismétlő oltást az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott 4 oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Janses) valamelyikéből kapták, legalább 14 nappal Máltára érkezés előtt.

A máltai Egészségügyi Hatóságok legutóbbi tájékoztatása szerint az alábbi oltás kombinációkkal szabadon, azaz kötelező karantén és PCR teszt nélkül lehet Máltára beutazni minden 12. életévét betöltött utazónak, feltéve, hogy az alábbi feltételek egyikének több mint 14 napja megfelelnek:

  • Az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikével vannak teljesen beoltva (a Jansen esetében 1, a másik 3 oltóanyag esetében 2 dózissal) és erről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy
  • felgyógyultak Covid 19 fertőzésből (regisztráltan) és azóta már 1 adagot megkaptak az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikéből és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy
  • először a WHO által jóváhagyott vakcinák valamelyikével oltották be teljesen (megkapta mindkét szükséges dózist) és azóta megkapta az ismétlő (3.) oltást is, mely oltás az EMA által elfogadott 4 oltóanyag valamelyikével történt (pl. 2 Sinopharm után 1 Pfizer) és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek.
További feltétel, ami mindenkire vonatkozik: hogy az elmúlt 14 napban nem járt “Dark red”, azaz sötétvörös listás országban, még tranzit országként sem.  Az alábbi linken tájékozódhatnak az egyes listákon szereplő országokról: https://bit.ly/Malta_Red_list. A lista folyamatosa frissül, változik.

#moretoexplore #visitmalta

Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary

 

Booking.com