A Hankook Ventus S1 evo 3 ev abroncsaival szerelik fel a Volkswagen első, teljesen elektromos SUV-ját

 

A Hankook elsőszerelésű abroncsaival tovább bővíti jelenlétét az elektromos járművek szektorában. A Volkswagen legelső, teljesen elektromos SUV-ja, az ID.4 az első naptól kezdve az abroncsgyártó kifejezetten elektromos járművekre fejlesztett abroncsán, a Ventus S1 evo 3 ev-n hagyja majd el a gyárat. Az abroncs alacsony gördülési ellenállása segít abban, hogy a jármű minél hosszabb utat tehessen meg egy töltéssel, míg a könnyű, mégis meglehetősen erős, kétrétegű szövetváz kényelmesen hordozza a Volkswagen sportos szabadidő-autójának súlyát, és segít kiaknázni annak dinamikus tulajdonságait. A Hankook Ventus S1 evo 3 ev prototípusát korábban a VW ID. CROZZ tanulmányautóján tesztelték – az új ID.4 dizájnja is ezen alapszik.

 

Szöul, Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2021. Július 22.
A prémium abroncsgyártó Hankook fokozza jelenlétét az elektromos járművek piacán. Egy új együttműködés keretében a Hankook abroncsai kerülnek első szerelésű abroncsként a Volkswagen első e-SUV-jára, az ID.4-re. A modellt a Ventus S1 evo 3 ev abroncsokkal szerelik fel, amelyet kifejezetten az elektromos járművek igényeit figyelembe véve fejlesztettek. Felszereléstől függően a jármű abroncsai 18–21 colos változatban érhetők el, és részlegesen a Hankook SEALGUARD ® defekttűrő technológiáját is tartalmazzák. A modell ugyanakkor 20-21 colos, eredeti felszerelésű abroncsokkal is elérhető az ID.4 kétmotoros változata, a VW ID.4 GTX szerepében. Fenntartható, mert ID, sportos, mert GTI, és kényelmes, mert SUV.

„A VW elektromos járműprototípusai eddig is a Hankook abroncsain futottak. A Volkswagen már régóta globális partnerünk, és örülünk, hogy bővíthetjük és támogathatjuk az alternatív meghajtású járművek portfólióját az ID.4-hez gyártott abroncsainkkal” – nyilatkozta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Ezzel a fontos lépéssel szeretnénk mi is hozzájárulni a fenntartható mobilitás fejlődéséhez.”

Alacsony gördülési ellenállás, kis tömeg és nagyobb terhelhetőség: ezek a jellemzők különösen fontosak az elektromos járművekhez gyártott abroncsok esetén, hiszen annak egyszerre kell segítenie abban, hogy egy töltéssel minél hosszabb utat lehessen megtenni; másfelől pedig el kell bírnia a koncepció miatt nagyobb súllyal bíró járművet. Annak érdekében, hogy a Ventus S1 evo 3 ev elektromos abroncsok megfeleljenek ezeknek a kritériumoknak, a Hankook mérnökei nagy erősségű, erre a célra kifejlesztett szálakból álló, kettős szövetvázzal látták el az abroncsot. A méretéhez képest az abroncs saját tömege alacsony, ezzel kifejezetten stabil vezetési élményt biztosít. A Ventus S1 evo 3 ev futókeveréke is fontos tényező. Itt a száraz és nedves körülmények közötti kiváló tapadást kellett ötvözni az elektromos járművek magas forgatónyomatékával, miközben a gördülési ellenállást is a lehető legalacsonyabb szinten kellett tartani. A 20 coll átmérőjű abroncs esetében az alacsonyabb oldalfal miatt a peremmagban acélalapú merevítő is található, ami merevebb oldalfalat biztosít. Az abroncs így nemcsak pontosan illeszkedik a felnire, hanem sportos vezetési élményt is biztosít.

A VW ID.4-hez elérhető 19, 20 és 21 colos abroncsokat a Hankook SEALGUARD® öntömítő technológiájával látták el, amely automatikusan eltömíti az abroncs futófelületén keletkezett, 5 mm-nél kisebb sérüléseket. A SEALGUARD® lehetővé teszi, hogy például egy szög ütötte lyuk esetén az utazást gond nélkül lehessen folytatni, ne kelljen megállni kereket cserélni. A technológiával a pótkerékről meg lehet feledkezni – megnő a csomagtér, csökken a jármű súlya, és nincs szükség arra, hogy az út mellett, gyakran veszélyes körülmények között cseréljen kereket az ember. A Hankook SEALGUARD® technológiájával azonban nem kell feláldozni a kényelmet a biztonságért – az abroncsok alapszerkezete ugyanolyan, mint a technológia nélküli abroncsoké.

. Számos járműgyártó választja elektromos és hibrid modelljeikhez a Hankook ev abroncsait elsőszerelésű abroncsként, mert a Hankook folyamatos kutatással és fejlesztéssel készül fel a járműipart érintő változásokra. A fenntarthatóság szintén fontos az abroncsgyártó számára. A Hankook csoport az egyetlen ázsiai vállalat, amely egymás után ötödik alkalommal szerepel az elismert Dow Jones Sustainability Index (DJSI World) listáján; tavaly pedig elnyerte a rangos EcoVadis Platinum Awardot a fenntarthatóságért végzett, globális szintű erőfeszítéseiért. Mindezeken felül hivatalossá vált az is, hogy a 2022-23-as szezontól kezdve a Hankook lesz az ABB FIA Formula E World Series exkluzív abroncsbeszállítója és technikai partnere – a Hankook fenntartható, energiatakarékos sportabroncsokkal látja majd el a sorozatot.

Booking.com