A Hankook Tire nyilvánosságra hozta 2022 második negyedévének pénzügyi eredményeit

  • A globális árbevétel elérte a 2039,9 milliárd KRW-t (körülbelül 1520,3 millió EUR), ami 12,9 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, míg az üzemi eredmény 6,3 százalékkal 175,2 milliárd KRW-ra (130,5 millió EUR) csökkent.
  • Folyamatos piaci bizonytalanság, beleértve a magas olajárakat és az inflációt.
  • Az előző év azonos időszakához képest a személygépkocsi-abroncsok teljes árbevételét nézve 1,1 százalékpontos növekedés volt megfigyelhető a nagy átmérőjű gumiabroncsok területén.
  • Az elektromos járművekhez eredeti felszerelésként biztosított gumiabroncsok kínálatának növekedése.
  • A Hankook Technoring, a vállalat új, élvonalbeli tesztkomplexumának ünnepélyes megnyitása lendületet ad a jövőbeni iparági vezető szerephez.

Szöul, Korea/Neu-Isenburg, Németország, 2022. augusztus 8. – A Hankook Tire nyilvánosságra hozta a vállalat 2022 második negyedéves pénzügyi eredményeit. A vállalat 2039,9 milliárd KRW (1520,3 millió EUR) konszolidált globális árbevételt és 175,2 milliárd KRW (130,5 millió EUR) üzemi eredményt ért el.

2022 második negyedévében a Hankook összesített árbevétele éves szinten 12,9 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 13,9 százalékkal nőtt. Mindez az olyan külső kihívások ellenére, mint a globális ellátási lánc zavarai és az emelkedő nyersanyagárak. Az üzemi eredmény 6,3 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, ám az előző negyedévhez képest 39 százalékkal nőtt. Az eredményt a magas hozzáadott értékű termékeknek tulajdonítható megnövekedett árbevétel, valamint a hatékony árazási stratégiák támasztották alá.

A nagy átmérőjű (18 colos vagy annál nagyobb) személygépkocsi-abroncsokon elért árbevétel továbbra is a növekedés fő hajtóereje. Ez a Hankook teljes személygépkocsi-abroncs árbevételének 39,1 százalékát tette ki, ami 1,1 százalékpontos növekedést jelent. Ehhez a legnagyobb mértékben a kínai piac járult hozzá, ahol a nagy átmérőjű személygépkocsi-abroncsok árbevétele a teljes volumen 51,8 százalékát tette ki, ami az előző évhez képest 11,5 százalékpontos növekedést jelent. Ezt követte a koreai piac, amely az előző évhez képest 3,4 százalékpontos fejlődést ért el, ami a teljes volumen 50,5 százalékát adja (ez rekordmagasnak számít). Az európai piac 0,5 százalékpontos növekedésről számolt be az előző évhez képest. Az észak-amerikai piacon tapasztalt konszolidált bevételek további növekedése az eredeti felszerelés és a csereabroncsok erős árbevételének is köszönhető.

A második negyedéves értékesítési volumen és az üzemi eredmény azonban csökkenést mutatott az előző év azonos időszakához képest az orosz-ukrán konfliktus piaci hatásai, a kínai lezárások és a történelmi csúcsokat döntő infláció miatt.

A stabilizált üzleti teljesítmény mellett a második negyedévben a Hankook jelentős lendületet vett ahhoz is, hogy biztosítsa jövőbeli vezető szerepét az iparágban. Májusban a Hankook megnyitotta Ázsia legnagyobb tesztkomplexumát, a „Hankook Technoring” nevű létesítményt, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy újabb lépést tegyen előre mint a technológiai innováció egyik vezetője.

A pálya szigorú tesztelési feltételeket ír elő a Hankook legfejlettebb termékei, mint például az elektromos járművekhez és szuperautókhoz készült gumiabroncsok számára. Várhatóan kulcsszerepet játszik majd az autógyártók magas követelményeinek teljesítésében, valamint az elektromos járművek korszakának fellendítésében.

Európában ugyanebben a hónapban a Hankook bemutatta az első, kifejezetten elektromos járművekhez tervezett gumiabroncscsaládját. Az iON (ejtsd: „ájon”) sorozat, amely – piactól függően – nyári, téli és négyévszakos változatban kapható, más piacokon is megjelenik idén.

A Hankook a második negyedévben is folytatta az első szerelésű abroncsok beszállítását a prémium autómárkák modelljeihez. Figyelemreméltó fejlesztésként a vállalat megkezdte az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron felszerelését a Ventus S1 evo 3 ev-vel. Tavaly június óta – az Audi első teljesen elektromos sportautójával, az Audi e-tron GT-vel kezdődően – a Hankook látja el abroncsokkal az Audi elektromos járműveit.

A Hankook sikeresen felülmúlta a versenytársait is, különösen a neves autós magazinok gumiabroncstesztjein elért eredményekben. A vállalat három díjat nyert a 2022-es Auto Express Product of the Year Awardson (az Év Terméke Díj), amelyet az Auto Express, az Egyesült Királyság vezető autós magazinja rendezett. A Hankook Ventus S1 evo 3 elnyerte a „2022-es év nyári gumiabroncsa” díjat, míg a Hankook Kinergy 4S 2 az „Év terméke” díjat nyerte el, magas pontszámot érve el az aquaplaning (vízen felfutás) teszteken. A Hankook Winter i*cept RS 2 ugyanezen a teszten a megbízható „Ajánlott” besorolást érte el.

A Hankook célja, hogy idén két számjegyű növekedést érjen el, illetve hogy nagy átmérőjű gumiabroncsainak árbevétele a személygépkocsi-abroncsok teljes árbevételének 42 százalékára növekedjen. A vállalat arra is összpontosít, hogy vezető szerepet szerezzen az elektromos járművek gumiabroncsainak szegmensében.

Booking.com