A Hankook Tire nyilvánosságra hozta 2022 harmadik negyedévi pénzügyi eredményeit.

  • A globális árbevétel elérte a 2299,7 milliárd KRW-t (kb. 1706,6 millió EUR), ami 25,7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, míg az üzemi eredmény 6,4 százalékkal 192,4 milliárd KRW-ra (142,7 millió EUR) növekedett.
  • Az eredeti felszerelések, valamint a 18 colos és az annál nagyobb gumiabroncsok szegmensében elért árbevétel hozzájárult az erős pénzügyi teljesítményhez, míg a csereabroncs-szegmensben összességében enyhe keresletcsökkenés tapasztalható.
  • A FIA Formula E partnerséggel és az elektromos járművek gumiabroncs-kínálatának bővítésével a vállalat továbbra is az elektromos járművek és a fenntartható mobilitás terén betöltött vezető szerepének megerősítésére összpontosít.

Szöul, Korea/Neu-Isenburg, Németország, 2022. november 9. – A prémium gumiabroncsgyártó Hankook bejelentette a vállalat 2022. harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit: a konszolidált globális árbevétel 2299,7 milliárd KRW (1706,6 millió EUR), az üzemi eredmény pedig 192,4 milliárd KRW (142,7 millió EUR) volt.

Az idei harmadik negyedévben a Hankook Tire a globális gazdasági bizonytalanságok, politikai konfliktusok és a COVID–19-hez kapcsolódó folyamatos ellátásilánc-zavarok közepette is pozitív pénzügyi teljesítményt ért el. A vállalat árbevétele 25,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva (YoY) és 12,7 százalékkal negyedéves szinten, míg az üzemi eredmény 6,4 százalékkal, illetve 9,8 százalékkal nőtt az erős árazási stratégiának és a devizaárfolyamok hatásának köszönhetően. A prémium gumiabroncsokból származó árbevétel javult a negyedév során, csakúgy, mint az eredeti felszerelésű (OE) gumiabroncsok értékesítése a kulcsfontosságú piacokon, köztük az Egyesült Államokban, Európában, Kínában és Koreában. A cserefelszerelésként (RE) forgalmazott gumiabroncsok iránti kereslet azonban enyhén csökkent az előző év azonos negyedévéhez képest.

A Hankook Tire egyik legerősebb szegmense a nagy átmérőjű gumiabroncsoké – ez fontos növekedési hajtóerő maradt a harmadik negyedévben is. A 18 colos vagy annál nagyobb személygépkocsi-abroncsok globális árbevétele a vállalat teljes személygépkocsi-abroncs árbevételének 41,1 százalékát tette ki, ami 4,7 százalékponttal magasabb a tavalyi évhez képest. Régiók szerinti bontásban a Hankook Tire a 18 colos és annál nagyobb méretű személygépkocsi-abroncsok esetében a kínai piacon érte el a legnagyobb árbevétel-növekedést – 8,9 százalékponttal nőtt, így elérte az 52,3 százalékot éves szinten. Ezt követi az Európában elért 4,4 százalékpontos emelkedés, amely 30,1 százalékos bevételt eredményezett. Koreában ez a szegmens 4,2 százalékponttal 51,4 százalékra, az amerikai piacon pedig 3,6 százalékponttal 51,2 százalékra nőtt.

A prémium elektromos járművek eredetifelszerelés-kínálata iránti elkötelezettségének megfelelően, a Hankook a közelmúltban piacra dobta az elektromosjármű-specifikus gumiabroncsok iON-családját. Emellett a 2022/23-as szezontól a Hankook lesz a világ első teljesen elektromos versenysorozata, az ABB FIA Formula E világbajnokság kizárólagos beszállítója és műszaki partnere.

Az idei év végére a Hankook két számjegyű növekedésre törekszik az előző évhez képest, annak ellenére, hogy a gazdasági visszaesés és a megugrott energiaárak okozta piaci bizonytalanság valószínűleg továbbra is fennmarad. A vállalat arra összpontosít, hogy tovább növelje a nagyobb átmérőjű gumiabroncsok részesedését a teljes személygépkocsiabroncs-értékesítésben, és vezető szerepet töltsön be az elektromos járművek gumiabroncsainak szegmensében.

Booking.com