Az abroncsgyártó Hankook Tire ismertette a 2021 első negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az adatok a pénzügyi helyzet javulásáról tanúskodnak: az értékesítés szintje elérte az 1,203 milliárd eurót (1,61 billió dél-koreai won), míg az üzemi eredmény 138 millió euró (186 milliárd dél-koreai won) – ez 12,6%-os, illetve 75,5%-os növekedés a tavalyi évhez képest. A nagy átmérőjű (18 colos vagy annál nagyobb) abroncsok eladása az összes értékesítés 38%-át teszi ki, ami 4 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A Hankook ezen felül tovább bővíti partnerkapcsolatait a prémium autógyártókkal, valamint erősíti vezető szerepét az elektromos járművek szektorában is.

­
Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2021. május 5.
A prémium abroncsgyártó Hankook nyilvánosságra hozta a 2021 első negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit: a konszolidált globális árbevétel 1,203 milliárd euró (1,61 billió dél-koreai won) volt – ez 12,6%-os növekedést jelent; míg az üzemi eredményt 138 millió euróban (186 milliárd dél koreai won) állapították meg, ami 75,5%-kal magasabb, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában mért eredmény.

A globális piac kezdi kiheverni a járvány hatásait, és a Hankook üzleti eredményei is folyamatosan javulnak 2020 második felétől kezdve. A vállalat stabil értékesítési adatokat produkál több nagy piacon is – többek között Európában, Észak-Amerikában és Kínában –, különösen a 18 colos vagy nagyobb abroncsok szektorában. A nagy méretű abroncsok a teljes eladások 38%-át adják, ami 4 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

A csereabroncsok eladása is nőtt, főleg az Egyesült Államokban és Európában fokozódott a kereslet az ilyen termékek iránt. Kínában a csereabroncsok mellett az eredeti alkatrészként szolgáló abroncsok is biztos számokat hoztak, ami a gépjármű-gyártás fellendülését is jelzi. A nagy méretű abroncsok értékesítése itt 40%-ot ért el – ez 13 százalékpontos növekedés a tavalyi év első negyedévéhez képest.

A tavalyi lassulás ellenére a Hankook továbbra is elkötelezetten dolgozik azért, hogy prémium márkaként legyen jelen az abroncsokpiacon. A vállalat ezenfelül újabb együttműködéseket alakít ki a globális autópiac gyártóival és bővíti eredeti alkatrészekre vonatkozó szerződéseit – ennek egyik bizonyítéka a közelmúltban nyilvánosságra hozott megállapodás, miszerint a Porsche 718 Boxstert és a Porsche Caymant a Hankook ultranagy teljesítményű abroncsával, a Ventus S1 evo 3-mal szerelik fel. A Hankook tovább erősíti helyzetét az elektromos járművek szektorában is. Ennek köszönhetően nemcsak a Porsche első nagy teljesítményű elektromos sportautója, a Taycan, hanem a gyorsan növekvő kínai elektromosjármű-márka legfontosabb modelljei, a NIO ES6 és EC6 is Hankook abroncsokon hagyják el a gyárat.

A Hankook célja 2021-ben, hogy a nagyobb piacokon ne akadjon meg a nagy méretű abroncsok eladásának lendülete, és a már eleve figyelemreméltó portfólióját még több eredeti alkatrészre vonatkozó együttműködéssel bővítse. Fontos szerep jut az elektromos gépjármű-abroncsok szektorának is: a vállalat folytatni szeretné az elektromos járművekre tervezett abroncsok és az azokkal kapcsolatos technológiák és megoldások kutatását és fejlesztését, hogy a valóságba ültessék át a felhasználók elképzeléseit. A növekedés mellett a Hankook továbbra is arra törekszik, hogy megőrizze technológiai vezető szerepét, amellyel – prémium márkához méltóan – pozitív hatással lehet a közösségre és a környezetre is.

­
­ ­

Booking.com