A Hankook 2021-ben is a W Series exkluzív abroncspartnere. A bajnokság versenyeit a Formula 1 betétfutamaiként tartják meg. Ez a prémium abroncsgyártó csúcskategóriás Ventus Race abroncsa számára is egyedülálló alkalom: most először fordul elő, hogy az autóversenyek királyát olyan együléses versenyautókat felvonultató sorozat kíséri, amelyben kizárólag női sofőrök versenyeznek.­­ ­
­
Neu-Isenburg, Németország, 2021. május 05.
A W Seriest 2018-ban hozták létre, célja, hogy a fiatal női pilóták komoly versenyzői tapasztalatot szerezzenek és fejlesszék vezetői képességeiket. A Hankook a sorozat exkluzív abroncsbeszállítója már a legelső, 2019-es szezon óta. A többek között Hockenheimben, Zolderben és Brands Hatchben megrendezett hat futamon a prémium abroncsgyártó Ventus Race abroncsa tökéletes partnere volt a pilóták meggyőző teljesítményének, a versenyabroncs magas fokú megbízhatósága pedig izgalmas versenyeket eredményezett. „Kulcsfontosságú, hogy a pilóta megbízhasson az abroncsok teljesítményében éles helyzetekben is. A Hankook abroncsai minden versenykörülmény között stabil minőséget biztosítottak a W Series első szezonjában, így a versenyzőknek csak a futamra kellett koncentrálniuk, ami sok-sok látványos küzdelmet eredményezett. Idén a Foma-1 betétfutamaiként nyolc új pályán mérjük össze az erőinket. A tét növekszik, de biztos vagyok abban, hogy a Hankook csapatának ez az új kihívás sem jelent akadályt, és a versenyzőtársaimmal megmutathatjuk, mire vagyunk képesek” – mondta a brit Jamie Chadwick, a csak női versenyzőket felvonultató versenysorozat első bajnoka.

A COVID-19 járvány miatt a 2020-as szezont törölték, idén azonban még nagyobb lendülettel tér vissza a versenysorozat a Hankook abroncsain – mint a Forma 1-es versenyhétvégék egyik meghatározó eleme. Az idei versenynaptár nyolc helyszínt tartalmaz, a versenyeket az autóversenyek királyának betétfutamaiként rendezik meg. Az első megmérettetés június 26-án, a franciaországi Le Castellet-ben lesz, majd a 18 pilóta október 30-án, Mexikóban ül idén utoljára 270 lóerős, Formula 3-as autóik volánja mögé. A két dátum között a versenyzők Spielberg (Ausztria), Silverstone (Nagy-Britannia), Budapest (Magyarország), Spa-Francorchamps (Belgium), Zandvoort (Hollandia) és Austin (USA) versenypályáin is megküzdenek a pontokért.

Dave Ryan, a W Series versenyigazgatója így értékelt: „A Hankook komoly tapasztalattal rendelkezik a motorsportok terén, és az első pillanattól kezdve kitűnő az együttműködés. Idén a Forma-1 partnereként a világ nyolc ikonikus versenypályáján állnak rajthoz a versenyzőink, és biztosak vagyunk abban, hogy a Hankook egyedülálló szakértelmére most is támaszkodhatunk, nemcsak az abroncsok teljesítményében, hanem a technikai támogatás terén is.”

Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója a következőket mondta: „A Hankook az első pillanattól kezdve exkluzív abroncspartnerként támogatta a W Seriest, hiszen egyetértünk azzal a céllal, hogy a fiatal női versenyzők is meg tudják vetni a lábukat a motorsport férfiak uralta világában. Nagy örömmel támogatjuk idén is a versenysorozatot, amelynek állomásait a Foma-1 betétfutamaiként rendezik meg. A Hankook Ventus versenyabroncsával a pilóták nemzetközi színtéren is megmutathatják a bennük rejlő tehetséget.

Booking.com