A Hankook elektromos járművekhez tervezett prémium gumiabroncsai a biztonság, a gördülési ellenállás és a kényelem terén is lenyűgözőek.

Neu-Isenburg, Németország, 2023. május 3. – „Nagyon jó” minősítést kapott a Hankook iON evo: A kifejezetten elektromos járművekhez tervezett prémium gumiabroncsok a legjobbnak bizonyultak az Auto Bild gumiabroncs-tesztjén (április 5-i, 14. szám). A szaklap három, 245/45 R 19 102 Y méretű nyári gumiabroncsot hasonlított össze. Azt vizsgálták, hogy vajon a csúcsteljesítmény és a kiváló biztonsági tulajdonságok összeegyeztethetők-e a lehetséges legalacsonyabb gördülési ellenállással maximális hatótávolság mellett. Az Auto Bild az alábbi következtetésre jutott: „A Hankook kifejezetten elektromos járművekre tervezett iON evo termékei használatakor nem kell választani a biztonság és a vezetési élmény, valamint a hatótávolság és a környezet között. A különböző követelmények mindegyikében kiegyensúlyozottan teljesítenek.”

Az új „Reifencheck” tesztelési forma használatával az Auto Bild csapata különböző szempontok szerint megvizsgálta az elektromos járművekhez készült gumiabroncsokat. Az elektromos járművek másként reagálnak a vezetési parancsokra és dinamikákra, mint robbanómotoros társaik. Ennek oka az azonnal elérhető forgatónyomaték és a nagyobb holtsúly. A közvetlen összehasonlításban az iON evo prémium gumiabroncs különösen meggyőzőnek bizonyult a fékezési teszteken – száraz és nedves úton egyaránt -, mindkét kategóriában rekordot döntve. A Hankook gumiabroncsa kiemelkedően jól teljesített nedves felületen, ahol átvette a vezetést, és majdnem négy méterrel hamarabb megállította a tesztjárművet, mint a második helyezett. Az iON evo emellett a dobogó tetejére állhatott a nedves felületen való kormányzás, valamint – a „Hankook Sound Absorber™” használatának köszönhetően – a legalacsonyabb menetzaj terén is. Végül, de nem utolsósorban a Hankook iON evo kombinálja a biztonsági minőséget a jelentősen kisebb gördülési ellenállással (alig 6,21 kg/t). Ez volt a teszt legalacsonyabb értéke, majdnem 1,5 kg/t-vel volt alacsonyabb a második helyezettnél. Összehasonlításképpen: A gördülési ellenállás egyetlen kg/t-vel való csökkentése körülbelül négy százalékkal növeli a hatótávot – a specifikus Auto Bild teszten ez nagyjából 30 kilométerrel hosszabb vezetési távolságot jelent.

Az új iON gumiabroncs család kifejlesztésével a Hankook a mobilitás fejlesztésére fókuszál a karbonmentes járműveknél. Az iON kombinálja a csökkentett gördülési ellenállást, a kifejezetten halk menetzajt, valamint a kiváló vezetésdinamikai minőséget. Ha összehasonlítjuk a hagyományos gumiabroncsokkal, ez egy töltéssel nagyobb megtehető távolságot, maximális biztonságot, illetve jobb vezetési élményt jelent az elektronikus járműve sofőrjeinek.

„A Hankook iON a mi válaszunk a rohamosan növekvő igényekre az elektromos járművek, valamint a rájuk szabott gumiabroncsok iránt,” mondta Klaus Krause, a Hankook Europe Technical Centre (ETC) vezetője. „Ez a nagyszerű eredmény az Auto Bild tesztjén bizonyítja, hogy a termékeink jelentős előnyt biztosítanak az elektromos járművek vezetőinek a hagyományos gumiabroncsokkal szemben.”

Booking.com