A Hankook hat éve szerepel a Dow Jones Sustainability Indices World listáján.

Ismét elismerték az abroncsgyártó Hankook elkötelezettségét a fenntartható gyakorlatok mellett, különösen a társadalmi szerepvállalás és az ellátásilánc-menedzsment területén. A vállalat növekedésében és piacvezetői szerepében továbbra is a fenntarthatóság a legfontosabb érték.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. november 29.
A világ egyik vezető abroncsgyártója, a Hankook hat egymás utáni évben is a Dow Jones Sustainability Indices (Dow Jones, Fenntarthatósági Index, DJSI) World listáján szerepel, köszönhetően példaértékű fenntarthatósági törekvéseinek. A DJSI viszonyítási alapot szolgáltat egy adott vállalat fenntarthatóságának felméréséhez, miközben megmutatja a vezető globális vállalatok teljesítményét gazdasági, környezeti és társadalmi hatásuk tükrében is. A Dow Jones Sustainability Indices összeállításában a zürichi székhelyű RobecoSAM befektetési társaság működik közre, akik részletekbe menő fenntarthatósági kutatásokat végeznek a világpiac vezető szereplőinek ezreiről.

Az idei DJSI World listára világszerte 322 cég került fel, ez a világ vezető 2544 vállalatának 12,7%-a. A Hankook az autóalkatrész-ipart képviseli a listán. Az előkelő helyezés is bizonyítja, hogy az abroncsgyártó milyen kiemelt módon kezeli az ESG (környezeti, társadalmi és irányításbeli) faktorokat, illetve úttörő piaci helyzetét. A vállalatot különösen a társadalmi szerepvállalás és az ellátásilánc-menedzsment területén mutatott eredményei miatt ismerik el.

A Hankook folyamatosan fejleszti a teljes vállalatot átfogó fenntarthatósági gyakorlatait, és nyolc szakterületen közvetíti a döntéshozók és az alkalmazottak felé fenntarthatósági vízióját. A Hankook azzal is sokat tett  az ügy érdekében, hogy 2018-ban elkötelezte magát a fenntartható természetes gumikra vonatkozó irányelvek és a vállalat környezetvédelmi célkitűzéseit összefoglaló E-Circle mellett. 2021-ben a gyártó az igazgatótanácson belül felállított egy ESG-bizottságot, miközben frissítette a természetes gumi fenntarthatóságára vonatkozó irányelveit is, amely így összhangba került a Fenntartható Kaucsuk Globális Platform (Global Platform for Sustainable Natural Rubber, GPSNR) keretrendszerével.

Az abroncsgyártó számos módon – egyedül és más érintettekkel együttműködésben – sokat tesz azért, hogy pozitív hatással legyenek a társadalomra. A Hankook például évek óta nyújt segítséget a szociális ellátó intézmények mobilitási megoldásaihoz.

A Hankook 2011-ben került fel először a DJSI-re, és 2016 óta hatszor, azaz minden egyes évben szerepelt a listán.

A Hankook a továbbiakban is fejleszteni fogja fenntarthatósági menedzsmentjét, hogy a növekedés mellett a jövőben is megőrizhesse vezető szerepét. A vállalat a társadalmi szerepvállalás egyik mozgatórugója marad, míg környezetbarát vezetési gyakorlatait egészséges üzleti teljesítmény teszi teljessé.

Booking.com