• A Hankook gumiabroncsgyártó vállalat és közösségi médiaügynöksége, a McCann arra a kérdésre keresi a választ, hogy az elektromos autóknak miért van szükségük speciális abroncsokra
  • A „Bad Day” (Rossz nap) kampány középpontjában egy szarvas áll, akinek az életét, az iON evo gumiabroncsok remek tapadása és kiváló fékteljesítménye menti meg

Neu-Isenburg, Németország, 2023. június 14. – A Hankook prémium gumiabroncsgyártó az elmúlt évben mutatta be új iON gumiabroncs-termékcsaládját, amelyet kifejezetten az elektromos járművek különleges igényeire szabtak. A vállalat azonban még mindig gyakran szembesül azzal a kérdéssel, hogy az elektromos járműveknek miért van szükségük speciálisan kialakított gumiabroncsokra. A „Bad Day” közösségi médiakampány egyedülálló módon válaszol erre a kérdésre, egy szarvas történetén keresztül, akinek számtalan nehézséget kell átvészelnie, hogy aztán egy arra haladó autó útjába kerüljön. A Hankook iON evo gumiabroncs fékteljesítménye azonban megakadályozza, hogy valami még rosszabb történjen a szarvassal és a jármű utasaival, az autó megáll, így elkerüli az ütközést.

„A Bad Day kampánnyal az a szándékunk, hogy a közösségi médiába eljutassuk azt az üzenetet, hogy az új iON-termékek jelentik a megfelelő választást elektromos járművekhez, amit a tulajdonságai is alátámasztanak. Az iON evo teljesítményének és kiváló biztonsági tulajdonságainak köszönhetően megnyerte az Auto Bild nagyszabású „Reifencheck” gumiabroncstesztjét,” – nyilatkozta Felix Kinzer, Hankook Tire Europe európai és FÁK országbeli vállalati kommunikációs igazgatója.

Az iON gumiabroncsokkal a vállalat a gumiabroncsválasztás szempontjából szeretne döntően hozzájárulni a kibocsátásmentes járművek felé történő átmenet előmozdításához. Az új fejlesztés jellemzői a tovább csökkentett gördülési ellenállás, az alacsony menetzaj és a nagy teherbírás. Összehasonlítva a hagyományos abroncsokkal, ez egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot jelent, illetve maximális biztonságot és jobb vezetési élményt szavatol az e-autók sofőrjeinek. Az új Hankook iON-termékeket emellett kifejezetten a nagy teljesítményű elektromos járműveknél azonnal jelentkező nyomatékhoz tervezték.

A kampány a Hankook és a McCann New York, valamint partnereik, a RECH x Fried és Okean közreműködésével jött létre. A zenét a Mr. Pink Music szerezte. A „Bad Day” címet viselő kampányfilmet a partnerek a digitális és közösségi média csatornákon keresztül mutatják be. A filmet emellett áprilisban a „Cannes Lions” Nemzetközi Kreativitási Fesztivál 2023-as versenyére is nevezték.

https://youtu.be/5aLUCNKXLgk

Booking.com