A Hankook 1,6 milliárd dollárt fektet be a tennessee-i üzem bővítésébe.

  • Bővítés és további 1200 munkahely létrehozása a Tennessee állambeli Clarksville-ben.
  • A korszerű létesítmény több mint kétszeresére növeli a helyben gyártott gumiabroncsok számát, amely így összesen 12 millió darabot jelent.
  • TBR gumiabroncsok első helybeli gyártása az Egyesült Államokban.

Neu-Isenburg, Németország, 2022. szeptember 8. – A Hankook prémium gumiabroncsgyártó ma bejelentette, hogy igazgatósága 1,6 milliárd dolláros beruházást hagyott jóvá a tennessee-i Clarksville-ben található gyárának bővítésére. A beruházás magában foglalja a korábban tervezett 2. fázisú bővítést, amely megduplázza a Hankook személygépkocsi- és kisteherautó-abroncsainak (PCR/LT) gyártási kapacitását, és a 3. fázisú bővítést, amely a vállalat első amerikai Truck Bus and Radial (TBR) abroncsok gyártásával egészül ki. A 3. fázisú bővítési projekt további 400 munkahelyet teremt Clarksville térségében, ami összesen 1200 új munkahelyet jelent.

A Hankook megduplázza az USA PCR/LT gyártását 11 millió darabra, és évente 1 millió TBR gumiabroncs gyártását teszi lehetővé. A bővítés a Hankook teljes befektetését a térségben 2,2 milliárd dollárra növeli. Ezzel lehetővé teszi a vállalat számára, hogy továbbra is kiváló minőségű gumiabroncsokat és iparágvezető szolgáltatásokat nyújtson a gumiabroncs-kereskedők és -vásárlók számára, valamint azt, hogy megfeleljen az amerikai piac igényeinek, miközben támogatja a meglévő és jövőbeli partnereket az eredeti felszerelések terén.

„A tennessee-i üzemünkbe történő befektetés még jobban alátámasztja a Hankook egyre erőteljesebb jelenlétét az Egyesült Államokban és az elkötelezettséget ügyfeleink kiszolgálása iránt” – fogalmazott Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology vezérigazgatója és a Hankook Tire America Corp. elnöke. „A fenntartható építkezésre és az innovatív gyártásra összpontosítva tennessee-i üzemünk új fázisa hatékony helyközi ellátási láncot biztosít a vásárlói igények hatékonyabb kielégítése érdekében. Emellett rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is támogathatjuk a helyi gazdaságot azáltal, hogy 1200 új munkahelyet teremtünk Clarksville térségében.”

A tennessee-i telephely bővítése: út a megnövekedett jelenléthez az Egyesült Államok piacán

A Hankook legmodernebb tennessee-i üzemének 2017 októberi megnyitása óta a Hankook évente 5,5 millió gumiabroncsot gyártott az észak-amerikai piac számára, és 950 munkahelyet teremtett. Az észak-amerikai piac a Hankook Tire teljes értékesítésének több mint 28%-át tette ki 2021-ben.

„Ez a termelésbővítés létfontosságú lépés a növekedésünk felé a közepes méretű tehergépjárművek piacán, így a Hankook azon kevés gyártók egyikévé válik, amelyek TBR-termékeket gyártanak az Egyesült Államokban” – mondja Rob Williams, a Hankook Tire America Corp észak-amerikai értékesítési részlegének rangidős alelnöke. „Ennek eredményeként jobban ki tudjuk elégíteni mind a növekvő kereskedői bázisunk, mind az észak-amerikai hajózási útvonalakat kiszolgáló flották igényeit.”

A Hankook várhatóan 2023 elején tör utat magának az új üzemben, a végleges megállapodások, hatósági jóváhagyások és egyéb feltételek függvényében. A gumiabroncsgyártás az üzem új fázisaiban 2024 negyedik negyedévében kezdődik, és 2026 elején éri el a teljes kapacitást.

„Az olyan globális márkák, mint a Hankook Tire, az erős üzleti környezet, a képzett munkaerő és a központi elhelyezkedés miatt döntenek úgy, hogy Tennessee-ben fektetnek be” – mondja Tennessee kormányzója, Bill Lee. „Köszönöm a Hankooknak, hogy folyamatosan invesztál Tenessee államba, illetve hálásak vagyunk, hogy 400 új munkahelyet teremtett Montgomery megye tennessee-i lakosai számára.”

 

Booking.com