• A minősítés bizonyítja a vállalat fenntarthatóság és környezetvédelem iránti elkötelezettségét
  • A természetes olajokra és a megújuló, bioalapú polimerekre való sikeres átállás irányadó a környezetbarátabb gumiabroncsgyártás területén, valamint csökkenti a vállalat karbonlábnyomát

Rácalmás, 2023. október 25. – A Hankook prémium gumiabroncsgyártó rácalmási gyára elnyerte az ISCC PLUS-minősítést (International Sustainability & Carbon Certification). Ez a rendkívüli eredmény is mutatja a vállalat elköteleződését a fenntarthatóság, az innováció és a környezetvédelem iránt. A fenntartható nyersanyagok használatával – például az elektromos járművekhez tervezett iON gumiabroncs-család esetében – a gyártó azt tervezi, hogy újabb lépéseket tesz a jövőbeli karbon semlegesség és a nyersanyagtakarékosság területén.

A megújuló energiaforrásokra vonatkozó európai irányelv (EU RED) szerint a most megszerzett ISCC PLUS minősítés elismeri a Hankook rácalmási gyárának kiemelkedő törekvéseit a környezetbarát gyakorlatok előmozdítására. A tanúsítvány odaítélésének egyik szempontja a sikeres átállás benzinről természetes olajokra, petrolkémiai alapú szintetikus kaucsukról bioalapú, cirkuláris vagy biocirkuláris polimerekre, petrolkémiai alapanyagú PET szövetkordokról újrahasznosított PET szövetkordokra, valamint ásványi szilikonszűrőkről bioalapúakra, mindezt egy átlátható és lekövethető minősítési rendszerben. Ez a fejlesztés bizonyítja a Hankook elhivatottságát a fenntarthatóság iránt, és jelentős áttörést hozhat a teljes gumiabroncsipar számára.

Az ISCC PLUS minősítés széles skálán mutatja be egy adott cég fenntarthatóságát, a nyersanyagok használatától a gyártási folyamatokon keresztül a kész termékekig. Az ISCC 130 fenntarthatóan működő nyersanyag-előállítóval, kormányoktól független szervezettel és kutatási intézménnyel működik együtt világszerte, és köztudottan szigorúak a minősítési eljárásaik, és átláthatóak a tesztelési követelményeik.

A Hankook folyamatos törekvése az innovációra és a fenntarthatóságra újabb elismerésben részesült

A Hankook nem először részesült elismerésben fenntarthatósági törekvéseiért. A vállalat geumsani (Korea) gyára történelmet írt 2021-ben, amikor a gumiabroncsgyártók közül a világon elsőként kapta meg az ISCC PLUS minősítést, úttörő szerepet vállalva ezzel a felelős és fenntartható gumiabroncsgyártás területén. Az ISCC PLUS-minősítés, amelyet immár a Hankook rácalmási gyára is megkapott – igazolja, hogy vállalat jó úton jár a zöldebb jövő felé vezető úton.

„Ez a siker ékes bizonyítéka állandó törekvésünknek az innováció és a fenntarthatóság felé,” nyilatkozta Hyung Yun Kim, a Hankook Tire Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója. „Meggyőződésünk, hogy az ISCC PLUS minősítés nemcsak erőfeszítéseinket igazolja, hanem egyben határozott üzenet is az iparág számára, hogy a felelős és környezettudatos gyártás nem csupán megvalósítható, de egyenesen elengedhetetlen a fenntartható jövő érdekében.”

A szigorú minősítési eljárás átfogó elemzést igényelt a Hankook munkafolyamatairól, a nyersanyagok beszerzésétől egészen a megfelelő gyártási folyamatok alkalmazásáig. Ez a díj évről évre elismeri a Hankook elkötelezettségét, hogy környezetbarát gyakorlatokat alkalmazzon a gumiabroncsgyártás során.

A Hankook ISCC PLUS minősítése jelentős mérföldkő, amely tükrözi a vállalat elkötelezettségét a zöldebb jövő iránt és vezető szerepét a gumiabroncsipar fenntartható átalakulásának formálásában.

Booking.com