Az új iroda – melyet 25 millió forintos kormányzati támogatásból alakítanak ki – a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai felügyelete alá tartozó Tourinform-hálózat egységes arculatát kapja, s a turisztikai információszolgáltatás mellett a Debrecen Városkártya ügyfélszolgálataként is működik majd.

Gődény Gábor, a VisitDebecen ügyvezetője elmondta, hogy az új Tourinform-iroda a VisitDebrecen front office irodájaként működik majd a jövőben, ahol a turisták naprakész információt kaphatnak Debrecen és térsége, valamint Magyarország turisztikai kínálatáról (látnivalók, programok, rendezvények, stb.), vásárolhatnak debreceni ajándéktárgyakat vagy akár belépőjegyet az éppen zajló helyi rendezvényre, fesztiválra.

Egy valódi közösségi tér kialakítása a cél az új, turisták által megkerülhetetlen sétálóövezetben.Továbbá az is, hogy „a vendéglátó és a turista találkozzanak, és maga a városlakó ossza meg saját élményét a turistával, vagy maguk a turisták beszélgessenek egymással, hogy mit érdemes mindenképp felfedezni, meglátogatni a városban ott-tartózkodásuk alatt” – hangsúlyozta az ügyvezető.

A Tourinform-irodát a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghatározott arculattal alakítják ki, továbbá modern, fiatalos enteriőrrel, világos, tiszta színekkel, letisztult és jól átlátható elrendezéssel. A belső térben és a kirakatban nagy LCD-kijelzők és érintőképernyők segítik majd az interaktív digitális kommunikációt és a naprakész információ átadását.

Az iroda a turisztikai információszolgáltatás mellett a Debrecen Városkártya ügyfélszolgálataként is működik majd, így a turisták mellett a helyieket is várni fogja, akik itt kaphatnak részletes információt a városkártya által nyújtott kedvezményekről, szolgáltatásokról, és akár ki is válthatják saját kártyájukat – részletezte az ügyvezető.

Az új iroda a város szívében, a Piac utca 20. szám alatti Régi Városháza műemlék épületében nyílik meg, várhatóan márciusban.

Az új helyszín – a belváros közepén – könnyen megközelíthető mind gyalogosan, mind autóval és tömegközlekedéssel, s mivel valamennyi nevezetességéhez közel található, ideális kiindulópontja lesz a városi sétáknak is.
Köszönjük, hogy a Nethirek.com -ot olvasod.


Forrás: www.turizmus.com
Fotó: MTÜ
Booking.com