Tizenkettedik alkalommal publikálta éves ESG jelentését a Hankook, Fenntarthatósági eredményeket közöl és új bizottság létrehozásáról tájékoztat az abroncsgyártó.

 

A Hankook új ESG (Environment, Social, Governance – környezeti, társadalmi, irányítási) jelentése nyolc minősítő tényező tükrében ismerteti a vállalat fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit. A Hankook 2010-ben publikálta első ESG jelentését, így a 2020/21-re vonatkozó dokumentum már a tizenkettedik a sorban. Az ESG bizottság megalakításával pedig a vállalat fenntarthatósági menedzsmentjét kívánja erősíteni.

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2021. szeptember 8.
A Hankook 2020/21-re vonatkozó ESG jelentése bemutatja a vállalat fenntarthatósági menedzsmentjének tevékenységét és eredményeit. A jelentés elkészítéséhez az alábbi nyolc kategóriában nyújtott teljesítményét vette górcső alá az abroncsgyártó:  felelős vállalatirányítás, integrált környezetgazdálkodás, éghajlatváltozásra adott válasz, közösség bevonása és fejlesztése, átláthatóság és üzleti etika, munkavállalói értékteremtés, az alkalmazottak munkahelyi biztonsága és egészségvédelme, valamint az ellátási lánc minden szereplője számára előnyös partnerkapcsolat kialakítása. A jelentés a 2030-ig teljesítendő célkitűzésekkel, valamint az igazgatótanácsban nemrégiben létrehozott ESG bizottság stratégiáival is foglalkozik. A bizottság felel a környezeti, társadalmi és irányítási ügyekkel kapcsolatos konzultációért, tanácskozásért és javaslattételért.

 

A Hankook azzal is sokat tett a fenntarthatóságért, hogy 2018-ban elkötelezte magát a fenntartható természetes gumikra vonatkozó irányelvek és a vállalat környezetvédelmi célkitűzéseit összefoglaló E-Circle mellett. A cég az egyes szakterületekhez tartozó nyolc albizottságon keresztül közvetíti a döntéshozók és az alkalmazottak felé fenntarthatósági vízióját és fejleszti az ESG irányítást. Az abroncsgyártó ambiciózus célkitűzéseivel és az érintettekkel való együttműködéssel számos, a társadalomra pozitív hatással bíró tevékenységben vesz részt.

 

A Hankook legelőször 2011-ben szerepelt a Dow Jones fenntarthatósági indexén, 2016 óta pedig minden évben megtalálható Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) World listáján. A vállalatot különösen a társadalmi szerepvállalás és az ellátásilánc-menedzsment területén mutatott kiemelkedő eredményei miatt ismerik el. A cég szintén kiváló értékelést kapott a CDP-től (korábban Carbon Disclosure Project), amellyel a környezetvédelemmel és az éghajlatváltozásra adott válasszal kapcsolatos eredményeket ismerik el; a CDP Climate Change Korea Awardson el is nyerte a felelős szén-dioxid gazdálkodásért járó Carbon Management Sector Honors díjat.

 

A Hankook átlátható célokat tűzött ki maga elé: többek között 2050-re például csak 100%-ban fenntartható nyersanyagokat használ fel, és a 2018-as szint felére csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az abroncsgyártó több, vállalati fenntarthatóságot megcélzó programnak, például az ENSZ Global Compact megállapodásának is tagja, illetve olyan környezetvédelmi lépéseket támogat, mint a fenntartható természetes gumikra vonatkozó irányelvek.

 

A 2020/21-es ESG jelentés online formában lesz elérhető, ami szintén környezettudatos döntés a vállalat részéről. A Hankook 2020/21-es ESG jelentése www.hankooktire-mediacenter.com (ESG Report) linken érhető el.

Booking.com