A népszerű horvát üdülőhely családbarát szállodái tavasszal is különleges ajánlatokkal, rengeteg programlehetőséggel és aktivitással készülnek a gyerekek és felnőttek szórakoztatására.

Az Opatija Riviéra egész évben több légterű, jól felszerelt családi szobákkal és speciális szolgáltatásokkal várja a gyermekekkel érkezőket. A lovrani Family Hotel Excelsior április 7-ig érvényes családi csomagját például úgy állították össze, hogy miközben a felnőttek a spa- és wellness-központban pihennek, addig a gyerekek szakszerű felügyelettel egész nap kreatív programokon vehetnek részt.

Lovran, ahol mindig enyhe az idő

Lovran a babérról (lovor) kapta a nevét, amely gazdagon terem ezen a vidéken. Az 1400 méter magas Učka-hegység felfogja az észak felől érkező hideg szeleket, ezért a város mikroklímája különösen enyhe – ennek köszönhető, hogy Lovran minden évszakban vonzza a pihenni vágyókat.

A város a környék egyik legrégebbi települése. Mai formáját az Osztrák–Magyar Monarchia idején nyerte el: a természeti értékekben gazdag, kedvező fekvésű helyen számos nyaraló és villa épült. A város hangulatát ma is ezek az elegáns, 19-20. századi villák határozzák meg.

Érdemes megnézni a régi városfal maradványait, a kikötőbe vezető kapukat és a felújított középkori tornyot, amely jelenleg a Tengerészeti Múzeumnak és Charles Billich világhírű festő galériájának ad otthont. Lovranig húzódik a Voloskóban induló híres tengerparti sétány, a Lungomare, de az üdülőhely fölötti hegyoldalon is vezet egy sétaút, ahonnan kitűnő panoráma nyílik a sikátorokkal szabdalt óvárosra.

 

Tágas szobák, izgalmas gyerekprogramok

A Family Hotel Excelsior fákkal szegélyezett parkban fekszik közvetlenül az Adriai-tenger partján. A Liburnia Hotel & Villas szállodavállalathoz tartozó négycsillagos hotel tágas, több légterű, jól felszerelt családi szobákkal és speciális szolgáltatásokkal várja a gyermekekkel érkező vendégeket.

Itt szintén április 7-ig lehet igénybe venni a „Liri Family Adventure” ajánlatot, amelyet kifejezetten a gyermekes családoknak dolgoztak ki. Liri a hotel vidám kabalafigurája, aki csapatával együtt gondoskodik a gyerekek egész napos szórakoztatásáról. Hétfőtől vasárnapig a hét minden napján újabb és újabb programokkal készülnek: a maszkfestéstől a közös zenélésen át a játékos világkörüli utazásig számtalan izgalmas kaland várja a kicsiket.

Emellett a csomag része egy-egy belépő a család minden tagjának az Učka Natúrparkban található multimédiás Poklon Látogatóközpontba, plüss- és memóriajáték a gyerekeknek, személyenként egy adag csokis taco és forró csokoládé, és minden gyermek hazavihet egy Liri ajándékfigurát is. A kicsiket a hotelben játékterem (darts, asztalitenisz, léghoki), Liri Kids Club és mini check-in/check out is várja.

Miközben a gyerekek a kreatív foglalkozásokon vesznek részt, vagy játszanak, a szülők a wellnessközpontban pihenhetnek, ugyanis a fűtött tengervizes beltéri medence, a szaunaközpont (két finn szauna, gőzfürdő), a relax zóna és a fitneszközpont használata is része a „Liri Family Adventure” ajánlatnak.

Booking.com