Sziget-kék néven tematikus park nyílik Debrecenben.

Debrecen belvárosától autóval alig tízpercnyi távolságra lévő Nagyerdei park százéves fái alatt sétálva Valentin, a kisfiú fantáziavilágába csöppenhetünk, ahol a lábunk alatt lévő felhőknek nemcsak nevük (Fülöp), de egyéniségük is van.
Szabó Magda ifjúsági regénye ihlette Sziget-kék parkban határ a csillagos ég, de talán még az sem.

Az Ötholdas Pagony játszótér helyén létrehozott, ingyenesen látogatható Sziget-kék tematikus park a régió egyik legizgalmasabb „játszóvárosa”, amely igazi kikapcsolódást nyújt minden generáció számára.

A beszélő állatok „városában” teljes harmóniában él egymás mellett oroszlán, ló, mókus, cica, és megannyi két lábon járó mesés lény. Itt a gyermekek maguk is a játékváros lakóivá válhatnak. Bárki lehet az állatok nyelvét értő, tiszta szívű Valentin, aki mesebeli útra indul barátaival, amely a Sziget-kék orvosság megszerzéséhez vezet, s végül a Mami is meggyógyul.
A Sziget-kék sokkal több mint egy megvalósult meseregény. A gyermekek hatalmas homokozókban találhatnak ki, és építhetnek új meséket, kisautókba pattanhatnak, vagy akár a lebegő mászókákon és kalandos pályákon, kanyargós csúszdákon tehetik próbára ügyességüket.

Elbújhatnak a fák lombjai között futó mászófákon, felmászhatnak az élménytorony kilátójába, ahol talán felhő Fülöppel is találkozhatnak. A miniváros házai közti KRESZ-pályán gyakorolhatják az autóval való közlekedést is.

A park nem csak a kicsiknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Fiatalok találkozóhelyeként, szülők és nagyszülők pihenőparkjaként is egyaránt alkalmassá válik a terület, melynek központi helyén fogadóépület található, s benne vendéglátóhely és „játéktér” gondoskodik a jó hangulatról.
További részletek a VisitDebrecen honlapján park Facebook-oldalán találhatók.

Kép forrása: visitdebrecen.com

Booking.com