Újfent megnyitja kapuit a népszerű és nem mindennapi Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria. A különleges élményt nyújtó kiállítás 2022-ben talált végleges „otthonra” Felsőlajoson, az Új Tanyacsárdával szemben. A művész kitartását a saját, önerős kiállítótér létrehozása folyamán negyven éve tartó, a textilből készített miniatűr tükörképeink és az alkotás iránti szenvedélye segítette a megvalósításban.
A megnyíló kiállítás egy megújult folytatása a korábban már nagy sikert aratott időszakos Guba Rózsa Babakiállításoknak, melyekkel a nagyközönség találkozhatott az elmúlt években többek közt a Deák Ferenc Kúria és Múzeumban Kehidakustányban, az Oldtimer Show Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban vagy a Bánhorváti Platthy-kastélyban is.
A méltán közkedvelt kiállítási anyag most egy külön teremben a vintage-retro korszakot megidéző, eddig nem látott korhű esküvői jelenettel egészül ki, ahol a látogatók felidézhetik saját vagy nagyszüleik korabeli emlékeit. A múltidézést pedig a művész a személyes „alkotó tárlatvezetéssel” is segíti a hétvégi napokon. Ezen alkalmakkor a vendégek betekintést nyerhetnek például a divattörténet alakulásába az ókortól a 80-as évekig vagy az európai és a magyar népszokásokba is, továbbá ennek a különleges művészeti ágnak a rejtelmeibe is sok – sok történettel és aktív beszélgetéssel kiegészítve.
A Guba Rózsa Babakiállítás és Művészeti Galéria március 25-től nyitott kapukkal és szeretettel várja Felsőlajoson az érdeklődőket minden hétvégi és ünnepnapon, hétköznapokon pedig bejelentkezés alapján kedvezményes árakkal fogják a látogatókat.

További információk a kiállításról és a textil miniatűrök alkotójáról a https://www.gubadolls.art/guba-rozsa-babakiallitas-felsolajos weboldalunkon, ahol számos további környékbeli, különleges programajánlóval is szolgálunk az olvasónak.

Booking.com