PROGRAMAJÁNLÓ – RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

RepTár Piknik – 2022. szeptember 03.

RepTár Piknik – Piknikezz a repülőgépek árnyékában!

A RepTár 6. születésnapja alkalmából megannyi élmény várja az érdeklődőket.

175. születésnapját ünnepli a valamikori pályaudvar fogadóépülete, az Indóház, ma Magyarország legrégebbi állomásépülete, jelenleg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum fogadóépülete. A Pestet Szolnokkal összekötő vasút az ország másodikként megépült gőzüzemű vasútvonala. E jeles napról megemlékezve Budapest – Nyugati pályaudvarról 424-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a Szolnok vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be várhatóan 11:00 óra körül. A patináns kocsikat és a mozdonyt a látogatók egész nap megcsodálhatják.

A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja a látogatókat.

Beszállókártyával különleges gépekbe engedünk betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon újra kinyílik a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje.

Idén minden látogató díjmentesen élheti át a Darumadár adta fantasztikus, repülés élményét. Madártávlatból, több tíz méteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke.

A nap folyamán többször beindításra kerül egy AS-62 típusú repülőgépmotor, amely típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.

A Vagonszínpadon két gyermekelőadás szórakoztatja a kisgyermekes családokat. A Ládafia Bábszínház előadásában A lóvá tett kupec és az Együgyű Mihók előadása tekinthető meg a kényelmes nyugágyakon, színes napernyők árnyékában.

RepTár udvarán lézerharc pályán játszhatnak egymás ellen a gyermekek, ahol fejleszthetik a csapatszellemet, a gondolkodást és a vezetési készségeket.

Érdemes fürkészni az eget a délután folyamán, hiszen H-145M Airbus helikopteráthúzás lesz látható a MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnak köszönhetően. A Helikopter Bázis standjánál katonák jelenlétében kipróbálható, milyen egy vadászgépet irányítani a YAW2 VR szimulátoron keresztül. Emellett érkeznek a Katonai Toborzók és az RC Tank Fórum képviselői is.

Repülős és drónos csillámtetoválás készül a színezőkkel teli gyermeksarokban.

Belépés a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

További információk: www.reptar.hu

Booking.com