Olasz négyes vezeti a HANKOOK FFF Racing Team autóját a 49. ADAC TOTAL 24h Race-en.

„Stronger together” („Együtt erősebbek vagyunk” ) – ez a mottója a Hankook és az FFF Racing Team idei együttműködésének. A csapat természetesen a győzelemért száll harcba a Nürburgringen megrendezett 49. ADAC TOTAL 24h Race-en. Az első tesztköröket a tervek szerint ugyan csak március 20-án futják, de a Hankook FFF Racing Tean versenyzőit már most bemutatták. Mind a négyen az olasz Lamborghini gyár csapatának pilótái, akik a Hankook csúcskategóriás Ventus Race abroncsán szeretnének elsőként áthajtani a Nürburgring célvonalán. Az új együttműködést szimbolizálja a Lamborghini Huracán GT3 EVO festése is, amely ötvözi a Hankook és az FFF Racing Team színeit és grafikai ismertetőjegyeit.

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2021. február 26.
A nürburgringi ADAC TOTAL 24h Race a világ egyik legkeményebb és legismertebb endurance versenye. A 25,37 kilométer hosszú pálya egyesíti a Nordschleife és a Grand Prix Circuit vonalvezetését, amely az Eifel-régió kiszámíthatatlan időjárásával együtt komoly kihívást jelent mind az autók, mind a pilóták számára. A Hankook FFF Racing Team ennek megfelelően a legkiválóbb pilótákkal áll rajthoz a 24 órás maratoni versenyen, felvezetésképpen pedig részt vesz a Nürburgring Endurance Series bajnokságon is.

A Lamborghini Huracán GT3 EVO volánja mögött találjuk majd Andrea Caldarellit és Marco Mapellit, akik egyéniben és csapatban is számos bajnoki címet szereztek a Blancpain GT Seriesben, valamint ezzel az autóval már megnyerték a Blancpain GT Endurance bajnokságot is. A Hankook FFF Racing Team harmadik sofőrje Mirko Bortolotti, aki a Lamborghini Huracán GT3 EVO-val kétszer is megízlelhette a sikert a daytonai 24 órás verseny GTD osztályában és ugyanebben a kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott a sebringi 12 órás futamon is. Az olasz kvartettet a fiatal Giacomo Altoè teszi teljessé, akinek eddigi legnagyobb sikere egy bajnoki cím az International GT Open versenysorozatában.

Songyang Fu, a Hankook FFF Racing Team csapafőnöke így nyilatkozott: „Örülök, hogy négy ilyen erős versenyzővel tudunk rajthoz állni. Mind a négyen komoly sikereket értek el, és számos bajnoki címet nyertek a csapat számára. A nürburgringi ADAC TOTAL 24h Race minden évben nagy kihívást jelent a résztvevőknek. Ugyanakkor a prémium abroncsgyártó Hankook csúcskategóriás abroncsaival és az elismerésre méltó versenyzőkkel a Lamborghini Huracán GT3 EVO felkészülten várhatja a rajtot. Az együttműködést az autó külseje is szimbolizálja, a Lamborghinire jellemző, hagyományos grafikai elemeket a Hankook színeivel és formavilágával ötvözzük.”

Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója a következőket mondta: „A Hankook FFF Racing Team a négy tehetséges pilótának köszönhetően nagy eséllyel indulhat a 49. ADAC TOTAL 24h Race bajnoki címéért. Mindegyik olasz versenyző kiemelkedő teljesítményt nyújt a GT versenykategóriában, és komoly sikereket értek el a Lamborghini Huracán GT3 EVO volánja mögött. A maratoni versenyt megelőző futamokon a közös munkát a legapróbb részletekig tökéletesíteni tudjuk. A Hankook és az FFF Racing Team közötti páratlan együttműködést az autó új festése is tükrözi, amely egyesíti a Hankook és a Lamborghini színeit és szimbólumait.”

Booking.com