Műhelyt nyit a Hankook a Nürburgringen

A Hankook európai technológiai központja (Europe Technical Centre, ETC) új létesítményében optimális körülmények között dolgozhatnak majd az alkalmazottak a fejlesztéseken, különösen a luxuskategóriás abroncsok valós körülmények közötti tesztelésén. A közeli Nürburgring versenypályán, illetve annak legendás Nordschleife szakaszán a vállalat nemcsak a versenyabroncsait, hanem a világhírű autómárkákra eredeti alkatrészként kerülő luxuskategóriás abroncsait is tesztelheti.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. december 13.
A Hankook vezetőségének jelenlétében december 7-én nyitotta meg kapuit a Nürburgring Workshop, bár a délnyugat-németországi Meuspath (Ahrweiler járás) közelében található létesítmény nem hivatalosan már néhány hónappal ezelőtt megkezdte működését. Az új telephely az Eifel régióban, a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő versenypályájának közvetlen közelében található. Létrehozásában nagy szerepet játszott az, hogy egyre nagyobb a kereslet a Hankook prémium abroncsai iránt, amelyeket eredeti alkatrészként szerelnek nagy teljesítményű járművekre.

A Hankook olyan nagy nevű autógyártókkal épített ki eredeti alkatrészre vonatkozó partnerkapcsolatot, mint az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz, a Porsche, a Volkswagen, illetve ezek leányvállalatai. Ennek eredményeként a vállalat egy ideje már a legendás Nordschleifén végzi átfogó tesztjeit az eredeti alkatrésznek szánt UUHP (ultra-ultramagas teljesítményű) abroncsain. A „zöld pokol” különösen a sportautók számára biztosít tökéletes tesztkörnyezetet, hiszen a mindenre kiterjedő vizsgálatokkal garantálható, hogy az abroncsok megfelelnek a gyártók és az ügyfelek speciális igényeinek és elvárásainak. A gyártási folyamat szerves részét képezik a végső terméktesztek, és számos luxuskategóriás autó gyártói ezek alapján hozzák meg a döntést arról, szeretnék-e használni az adott abroncsot.

„A nürburgringi Nordschleife közvetlen közelében kialakított új létesítményünknek köszönhetően sokkal hatékonyabban végezhetjük el a teljesítmény- és terhelési teszteket, amelyek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a nagy teljesítményű közúti járművek esetében. Így nemcsak a termékek kiváló minőségét, hanem a páratlan teljesítményt is biztosítani tudjuk vásárlóink számára” – nyilatkozta Andreas Pürschel, a Hankook Hannoverben található Európai Fejlesztési Központ tesztelőcsapatának vezetője.

Az 1997-ben átadott hannoveri technológiai központtal az abroncsgyártó jelentősen tudta fejleszteni európai kutatási projektjeit. Az ETC azonban nemcsak az adott gyártó paramétereihez szabott, eredeti alkatrészként használt abroncsokat fejleszt, hanem a legszigorúbb feltételek között teszteli is az abroncsgyártó termékeit. 2017-ben a vállalat a finnországi Ivalóban megnyitotta Technotrac névre hallgató téli teszthelyszínét is. Az újonnan átadott nürburgringi műhely és a magyarországi telephelyen található, a legmodernebb csúcstechnológiával felszerelt gyártási és beltéri tesztelési létesítmények birtokában a Hankook büszkén kijelentheti, hogy az integrált európai gumiabroncsfejlesztés és -gyártás képviselője.

Booking.com