Mosolyt csalni a gyermekek arcára – küldetés egy bolond világban
Május 28-án ismét megrendezésre kerül a krisnás gyermeknapi ételosztás a Faluház előtt, Óbudán. Az Ételt az Életért csapata ebéddel, élelmiszercsomagokkal és gyermekprogramokkal várja a rászoruló családokat!
Az elmúlt évek többnyire feszültségben, a járványhelyzet miatti félelemben, aggodalomban teltek, amit most a szomszédunkban zajló háborús krízishelyzet váltott fel. A válságok hatására az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a lakás- és albérletárakról nem is beszélve. A felnőtteket is megviseli ez a sok drámai élethelyzet és bizonytalanság, az azonban, hogy ez a rászoruló családokban ellehetetleníti a gyermekek jövőjét és boldogságát, egyenesen méltatlan helyzet.
A gyermeknapi ételosztás már nagy hagyományra tekint vissza, hiszen 2012 óta megrendezik. Május utolsó szombatján ismét 800 főt látnak vendégül ebédre, mellé friss pékáruval, limonádéval egészítik ki a finom ebédet. Az érkezők pedig, akik a kerületi családsegítő szolgálat által regisztrált családok, egy gazdag tartós élelmiszercsomagot is hazavihetnek. A legkisebbek kedvéért ünnepi finomságok, csemegék és csokoládé is kerül majd a csomagba.
A gyerekek számára különleges programokkal is készülnek! Lángos sütödével, arc- és csillámfestéssel, valamint ugrálóvárral, de be lehet majd öltözni tűzoltónak és fel lehet szállni egy igazi tűzoltó autóba is. A részvétel pedig természetesen ingyenes és a szociális segítségnyújtással ellentétben a gyerekprogramok bárki számára igénybe vehetők a Faluház előtti parkolóban.
A Krisna-hívők Ételt az Életért programjukkal szeretnének mosolyt csalni a gyermekek arcára. „Egész más a hangulat otthon egy olyan családban, ahol minden szükséges dolgot be tudnak szerezni, és ott, ahol állandó a nélkülözés. A szülők pszichés nyomás alatt állnak, a gyerekek pedig a szűkölködés és kirekesztettség érzésében nőnek fel. Ételosztásainkkal szeretnénk stabil alapot biztosítani a családoknak a mindennapokban. Arra is figyelünk, hogy ételeink gazdagok, finomak és egészségesek legyenek. Gyermeknap alkalmából sok-sok finomság és izgalmas program várja majd az érkezőket. Ezek a gyerekek a jövő tanárai, eladói, autószerelői, orvosai vagy éppen ételosztói, amit most mi adunk nekik, ők azt a gondoskodást fogják majd visszaadni a világnak” – mondja Szanyi-Karl Attila, az alapítvány vezetője.
Az ételosztáson részt vesz dr. Kiss László, a kerület polgármestere, aki maga is segédkezik majd a termékek kiosztásában.
-> Jövő szombaton rendezzük meg hagyományos gyermeknapi ételosztásunkat Óbudán. Az Ételt az Életért ezúttal 800 élelmiszersomaggal és meleg ebéddel, valamint sok-sok finomsággal és gyermekprogrammal készül az érkezőknek. A gyermeknapi programok nemcsak a helyi családsegítő szolgálat által regisztrált családoknak szólnak, hanem bárki számára igénybe vehetők.
 
Az eseményre a média képviselőit is várjuk sok szeretettel. Egyúttal megköszönjük, ha hírt tudnak adni az ingyenes programlehetőségről a gyermekeknek.
Az ételosztás délben kezdődik.
-> Május 15-én ismét Ukrajnában jártunk. Ungvárra és Kijevbe szállítottunk 4 tonna tartós élelmiszert a helyi Krisna-hívőknek, az ottani Ételt az Életért csapatnak, amelyből metró aluljárókban és menedékhelyeken, illetve Ungváron menekültszállásokon szolgálnak fel meleg ételt.
-> A következő hétvégén pedig vidéken segítünk. A Jászságba viszünk több mint 100 csomag élelmiszert és meleg ebédet Tápiószecsőre és Kiskunhalasra, a helyi rászorulóknak, hiszen hazánkban is nagyon sokan segítségre szorulnak.
Az Ételt az Életért és a Krisna-hívők munkáját az adó 2×1%-os felajánlásokkal is lehet támogatni, ami még május 20-ig ajánlható fel!
__________________________________________
A Krisna-hívők az elmúlt években a Covid-járvány által bajba került családokra, valamint az ukrajnai menekültek megsegítésére fókuszáltak. 20 ezer tál ételt készítettek el a háború kezdete óta, miközben folyamatosan fenntartották mindennapos ételosztásaikat is, hiszen hazánkban sem lett kevesebb a rászoruló. Naponta 2000, évente így félmillió adag meleg ebédet osztanak szét. A több száz tonna tartós élelemből hátrányos helyzetű vidéki falvakba és az ukrajnai krízis fokozódása miatt a határon túlra is jutott. Az így kapott tartós élelmiszerekből az ukrán Ételt az Életért csapata bunkerekben, menedékhelyeken és metróalagutakban biztosít ételt a csapdába esett lakosságnak.
Programjukat az adó 1%-os felajánlásokkal és adományokkal is lehet támogatni.

 

Booking.com