Több mint nyolcezer turisztikai iparban foglalkoztatott munkavállaló vett részt Máltán a világjárvány idején ingyenes online képzési és átképzési tanfolyamokon, hogy fejlessze képességeit.

A máltai kormány közel 6 millió eurót költöttek arra a programra, amely 1000 ingyenes tanfolyamot kínált 33 különböző intézmény szervezésében, köztük a Máltai Egyetemen, a Turisztikai Tanulmányok Intézetében és az UNESCO-hoz hasonló nemzetközi testületekben.

Közel 6000 ember, akiknek lehetősége volt legfeljebb három rövid tanfolyamra beiratkozni, már befejezte tanulmányait, míg további 2000-en jelenleg is olyan akkreditált képzésben vesznek részt, ami hosszabb tanulmányi időszakot igényel.

A máltai kormányzat a példátlan válság idején arra akarta ösztönözni a munkavállalókat, hogy ne maradjanak tétlenek, hanem bővítsék tudásukat, ismereteiket és készüljenek fel a holnap kihívásaira.

Visszajelzések azt mutatják, hogy ez a beruházás nagy hatással volt, különösen az ágazatban hosszú ideje dolgozó munkavállalók életére, akiknek gyors ütemű életmódjuk miatt még soha nem volt idejük ilyen lehetőségekre.

https://www.mta.com.mt/en/e-learning
https://www.facebook.com/MTAMalta/videos/2130783960391524

——————-

Booking.com