Lépni kell! Útnak indult a Krisna-hívők figyelemfelhívó gyalogos zarándoklata

Hétfőn indult útnak a páda-játrá, a Krisna-hívők éves gyalogos zarándoklata, amely idén Érd, Székesfehérvár, Tata, Tatabánya, Veszprém, Várpalota és Zalaegerszeg mellett a Velencei-tó és Balaton környéki nagyobb városokat, üdülőhelyeket látogatja végig. Látva a természetben és a társadalomban tapasztalható súlyos kríziseket, a zarándoklat mottója: Lépni kell!

A páda-játrá tradíció Indiából származik, az ott élők elsősorban vallási célzattal vettek részt a zarándoklatokon. Gyakran prominens politikusok és tanítók is csatlakoztak a gyalogos vagy ökrös szekérrel megtett utazáshoz azzal a céllal, hogy szorosabb kapcsolatba kerüljenek a társadalom különböző csoportjaival.

A magyar páda-játrá zarándokcsapat főként Krisna-hívő lelkészekből, fiatal szerzetestanulókból és önkéntesekből áll. A gyaloglással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a hazánkban is tapasztalható klímakrízis, élelmiszerválság, aszály, és a természeti és társadalmi konfliktusokból kinövő háborúk, mint ami szomszédunkban is tapasztalható, már a tűrőképesség határára sodorták az emberiséget, és mindez leginkább a mai fiatalok jövőjét fogja drasztikus mértékben befolyásolni. Az ilyen krízishelyzetben mindennél fontosabb a lelki tudatosság fejlesztése, a belső elégedettség és béke megtalálása, az egyszerű, természetiközeli életmód kifejlesztése, amelyet a Krisna-tudatú hívők mindennapi életükben követnek. A zarándoklat mottójául ezért választották, hogy „Lépni kell!”

A zarándoklattal pozitív alternatívát szeretnének kínálni: az egyszerű életmód és emelkedett gondolkodás elve, az erőszakmentesség és az ősi lelki érékek gyakorlása békességet és boldogságot jelent mindenki számára.

A zarándokok énekléssel, tánccal kísérik útjukat, a különleges indiai hangszereket, dallamokat, a csodaszép keleti öltözékeket mindenhol nagy érdeklődéssel fogadják.

A zenés-táncos felvonulásokhoz bárki csatlakozhat. Időpontok, helyszínek, információk: https://krisna.hu/2022/pada-yatra-a-legvidamabb-gyalogos-zarandoklat-mert-tenyleg-lepni-kell/

Booking.com