Klímapolitikáról, fenntartható térség- és városfejlesztésről tanulhatnak a diákok a Corvinus egyedi mesterképzésén

Budapest, 2021. február 4.

 

a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakján többek között a környezet és a klímaváltozás gazdasági vonatkozásairól, a fejlődés alternatív lehetőségeiről és a környezetfejlesztés új feladatairól tanulhatnak a hallgatók

  • a szak egyediségét és kiemelkedő minőségét mutatja, hogy az EDUNIVERSAL 2019-es globális rangsorában a környezetmenedzsment mesterszakok között a 36. helyen áll és dobogós a kelet-közép-európai térségben.

Gyakorlatorientált képzés, külföldi terep- és szakmai gyakorlatok, mentorprogram, munkavállaló-barát megoldások, MNB ösztöndíj – többek között ezek a lehetőségek várnak azokra a diákokra, akik a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakján terveznek továbbtanulni.

A Corvinus egyedi mesterképzésén a hallgatók egy elkötelezett műhely tagjai, ahol izgalmasan és kritikai megközelítésben kapnak közgazdasági ismereteket az ökológiai rendszerek, a földrajzi jelenségek és korunk globális kihívásainak tükrében. A képzés bemutatja a környezet, a klímaváltozás gazdasági vonatkozásait, a fejlődés alternatív lehetőségeit, és felkészíti a hallgatókat a környezetfejlesztés, a város-, térség- és vidékfejlesztés, illetve a fejlesztéspolitikai tervezés új feladataira.

A mesterszak különlegessége elismert kimagasló minősége: az egyetlen regisztrált hazai AESOP képzés (Association of European Schools of Planning), amely továbbá az EDUNIVERSAL 2019-es globális rangsorában a környezetmenedzsment mesterszakok között a 36. helyen áll. A hallgatók szakmai fejlődésük érdekében külsős mentorprogramokba kapcsolódhatnak be, önköltséges hallgatók tandíjuk fedezésére MNB ösztöndíjat igényelhetnek. A Corvinus mesterszakján a nem gazdaságtudományi BA/BSc végzettséggel rendelkezők is közgazdász képzettséget szerezhetnek.

Teveli-Horváth Dorottya, a szak végzettje, jelenleg a Klímabarát Települések Szövetségénél dolgozik egy EU-s LIFE projekt vezetőjeként. Elmondása szerint a mesterszak legnagyobb erénye, hogy már a képzés alatt lehetőség van az oktatók mentorálásával részt venni különböző kutatási, tanácsadási feladatokban. Dorottya a Hegyvidéki és a Törökbálinti Önkormányzat, valamint a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájának megbízásából vett részt döntéselőkészítő kutatásokban.

Verhás Georgina is ezen a szakon szerzett mesterdiplomát, jelenleg a HÉTFA Elemző Központ Kft. város- és a területfejlesztési elemző munkatársa. A Regionális és környezeti gazdaságtan tanulmányai nagyban hozzájárultak mind a pályaválasztásához, mind a szakmai elhelyezkedéséhez, a szakon szerzett tudás megfelelő alapot nyújtott a pozíciójában felmerülő feladatok elvégzéséhez. Georgina pozitívumként emlegette a szak gyakorlatorientáltságát, naprakészségét (tervezői-, fejlesztői környezet változásainak lekövetése, bemutatása), aktualitását, valamint a kapcsolatépítési lehetőségeket.

A mesterszakon olyan izgalmas tantárgyak várják a hallgatókat, mint az ipari ökológia, zöld gazdaságpolitika és klímapolitika, nemzetközi klímastratégiák, globális és hazai környezeti kihívások, helyi gazdaság- és vidékfejlesztés, urbanisztika és területi tervezés. A végzettek elhelyezkedhetnek klímapolitikai és fejlesztéspolitikai tanácsadóként, de a környezeti auditálás, vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR), fejlesztéspolitikai tervezés és menedzsment, a pályázatírás és támogatási projektmenedzsment, valamint a városfejlesztés, térség- és vidékfejlesztés területein is végezhetnek tanácsadói munkát, a kormányzati és a nagyvállalati szektorban egyaránt.

A Budapesti Corvinus Egyetemről
A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme a gazdasági és társadalomtudományi képzések területén. A 2019. július 1-től alapítványi fenntartásba került, megújuló Corvinus középtávú célkitűzése, hogy az említett területeken ne csak országosan, de Közép-Európában is a legjobb felsőoktatási intézménnyé váljon. A Corvinus Egyetem budapesti és székesfehérvári kampuszán jelenleg csaknem 13 000 hallgató tanul, köztük 3500-an külföldi diákok. Az intézmény világszerte 300 partneregyetemmel ápol szoros kapcsolatot. A Corvinus rendszeresen ér el előkelő helyezést a nemzetközi felsőoktatási rangsorban, Gazdálkodási és menedzsment képzésével a régió első
helyezettje lett az Eduniversal 2019-es rangsorában, Vezetés és szervezés mesterképzésével pedig 2020-ban bekerült a Financial Times Masters in Management rangsorába, Európa 100 legjobb üzleti iskolája közé. A Budapesti Corvinus Egyetem az egyetlen olyan magyarországi egyetem a gazdaságtudományok területén, amely nemzetközi akkreditációval rendelkezik (AMBA, EQUIS)
Booking.com